dinsdag 31 augustus 2010

Nog een open-rug bloesje in de hoop op wat beter weer




Net voor ons verlof, maakte ik nog dit open-rug bloesje van Abacadabra voor het dochtertje van een collega voor me. Aangezien Kyana en Elise, die best de maat van dit meisje benaderen, op die moment nog op kamp waren, speelt Elena hier model, hoewel het bloesje haar een heel stuk te groot is. Maar... dergelijk bloesje fotograferen op een kapstok, lukt al helemaal niet goed, vandaar dus...
Mijn collega koos terug voor de vlindertjeskatoen (zie ook onderstaande Elodie), maar deze keer in het blauw. Nu maar hopen dat de weersvoorspellingen een beetje kloppen en de zon zich nog eens van haar beste kant laat zien, zodat het meisje toch nog wat zal kunnen genieten van haar bloesje (nvdr: het is het eerste bloesje dat dit meisje wil dragen. Voordien weigerde ze elk bloesje, maar door de voorbeelden van dit modelletje bij mijn dochters, is ze toch overtuigd geraakt van bloesjes, tot grote vreugde van de mama).
Nu nog een pyama en 2 topjes maken en ik kan weer aan de slag voor mijn eigen meiden (niet dat zij veel kleding nodig hebben, maar ik vind het toch altijd leuk om ze in het nieuw te steken)


woensdag 25 augustus 2010

Elodie op bestelling







En nog maar eens een Elodie van Farbenmix... deze keer maakte ik hem voor het dochtertje van een collega van me. Mijn collega én haar dochter waren ook onmiddellijk gek op dit leuke jurkje, dat ik ook al maakte voor 3 van mijn eigen dochters. Samen bestelden we een vrij grote lading stofjes bij XL Stoffen, waaronder deze vlindertjesstof. Mijn collega zelf is niet zo gek op roze, maar aangezien dochterlief deze stof zo leuk vond, heeft ze maar toegegeven, een beetje tegen haar zin. Eens het jurkje klaar was, was ze echter compleet verkocht. Ze vond het schitterend. En eerlijk gezegd, ik vind het jurkje ook heel mooi in deze stof. Dus, zowel collega als dochter, zijn heel tevreden met het resultaat, wat ook wel valt af te lezen van het snoetje van de dochter op de foto's, vind ik.








woensdag 18 augustus 2010

Mijn eerste jongensprojectje: pyama van Shrek





Mijn eerste jongensproject is een feit. Een collega van me vroeg een pyama voor haar zoontje te maken, mét een Shrekborduurtje op. Op zich wist ik niet onmiddellijk welk patroon hiervoor in aanmerking kon komen, maar na wat zoekwerk, vond ik in Ottobre 3/2004 een joggingbroek die als basis kon dienen voor de pyamabroek. Deze diende echter ongeveer met de helft versmald te worden. Voor het shirt nam ik als basis de Harava sweater uit Ottobre 1/2009.
Het kindje is gisteren samen met zijn mama de pyama komen oppikken en hij leek er ontzettend blij mee. Ook was er gisteren geen discussie mogelijk: hij wilde per sé gaan slapen met zijn nieuwe Shrek-pyama, ook al is het, ondanks het slechte weer, toch net iets te warm hiervoor. Maar ik vond het in elk geval een groot compliment :-)

zondag 15 augustus 2010

Eén van de laatste zomerstuks: Angie voor Elena








Omdat Elena zich heel eenzaam voelt nu haar 2 oudste zussen op kamp zijn met het Jeugd Rode Kruis, heb ik, om haar toch een beetje te troosten, een Angie gemaakt. Ik maakte deze vorige maand nog voor Ianka, maar Elena vond deze zo leuk, dat ik het niet kon laten haar er ook eentje te maken. Ik moet alleen nog bedenken hoe ik het grote roze vlak vooraan een beetje kan "breken". Misschien ook een strijkapplicatie of een borduurtje of.... Ik ben er nog niet echt uit.
Ik denk niet dat ik nu nog veel zomerstuks ga maken voor onze meisjes. Ik beloofde wel nog aan 2 collega's om een aantal kledingstukken voor hun kindjes te maken, dus, daar ga ik nu heel dringend werk van maken.


woensdag 11 augustus 2010

Simpel en gemakkelijk shirt voor op kamp











Voor Kyana maakte ik nog snel een Quiara van Farbenmix om mee te nemen op kamp. Ze is gisteren vertrokken met het Jeugd Rode Kruis voor 10 dagen. Aangezien ze niet enkel speelkledij wilde meenemen, maar ook nog iets "deftigers", maakte ik haar nog snel deze Quiara. Op zich is hij heel simpel, hoor. Het model an sich is al simpel, maar ik lockte ook de onderkant en de mouwtjes nog eens af en mevrouwtje wilde in geen geval een borduurtje, maar wel een versierinkje.... Dus, heeft mama haar "creativiteit" eens bovengehaald. Het bloemetje bestaat eigenlijk uit een vilten bloem met daarboven een pareltje in bloemvorm met in het midden een gaatje. Van dit gaatje uit vertrok ik om met paarse draad rond elk van de bloemblaadje te gaan, met dit, toch wel leuke, resultaat. Simpel maar subtiel.
Het volgende projectje is nog een Angie voor Elena en dan begin ik met het maken van kledij voor de kindjes van een collega van me.




zaterdag 7 augustus 2010

Abacadabra 82 bloesje

















Ik heb eindelijk nog eens een bloesje gemaakt. Deze keer naar het model ABC 82. Het oorspronkelijke model is met een shirt onder (of toch de mouwen en de bovenstukje, het is een 2-in-1 kledingstuk). Maar, mevrouwtje Kyana, zag zo'n dubbel bloesje niet zitten... want... wat als er een vlek op de mouwen komt, dan kan ze het bloesje ook niet meer aan ... Kyana denkt steeds verder dan de meeste kinderen van haar leeftijd :-)
Dus... we hebben de mouwen en het tricot bovenstukje er van onder gelaten en gewoon het bloesje gemaakt, maar het voorpand van het bloesje zo'n 3 cm verhoogd.
Op zich vind ik het wel een leuk modelletje, maar in deze donkere stof, toch heel moeilijk te fotograferen (dit stofje koos Kyana zelf op de stand van Ria Hoegen op het Stoffenspektakel in Antwerpen, begin dit jaar). In de onderpanden van het bloesje zijn meerdere elastieken gestikt, zodat het bloesje een beetje "samenfrommelt". Ook het voorpand is aan de knopenbies gerimpeld. Eerst vreesde ik dat het bloesje nogal bombastisch zou overkomen, maar ik vind het al bij al goed meevallen.
Vandaag heeft ze het bloesje aan met een wit shirt en morgen, heeft ze al gezegd, doet ze het aan met een roos shirt. Da's natuurlijk ook weer het voordeel van geen 2-in-1 kledingstuk te maken. Je kan het met meer andere kledingstukken combineren :-)




donderdag 5 augustus 2010

Een award gekregen van Mariette! Wat ben ik blij!!!

Zoals de titel al aangeeft: ik kreeg mijn eerste Award, en dan nog van Mariette

Het ontvangen van een award, houdt ook in dat ik 5 dingen over mezelf moet neerpennen, wat toch wel een vrij moeilijke taak is voor een "niet-schrijver", maar ik doe mijn best!

1/
zoals iedereen onder jullie wellicht wel al weet, is mijn allergrootste passie, mijn 4 dochters! Zij zijn mijn inspiratie, mijn alles. Ik kan hen geen dag missen en vind het al verschrikkelijk dat de 2 oudsten dinsdag op kamp vertrekken... ik moet hen 10 dagen missen... da's het ergste wat me kan overkomen...Maar ach, kinderen worden groot en moeten de wereld ontdekken, dus ik leg me erbij neer!

2/
ik een heel lieve echtgenoot heb. Zo zet hij borduurtjes om naar het juiste formaat, copieert hij patronen (zodat ik ze niet hoef over te tekenen op patroonpapier en ze dus maar uit te knippen heb en op mijn stof te spelden, ...). Hij doet er alles aan om mij gelukkig te maken.

3/
ons gezin naast ouders, 4 schatten van dochters, ook uit een kat bestaat. Zijn naam is Casper en is van het perzische ras. Hij heeft zijn naam niet gestolen: hij is eigenlijk genoemd naar het spookje Casper. Je raadt het al: hij is sneeuwwit

4/
Ik 80% werk voor een financiële instelling en er risk manager ben. Ook al is het druk met 4 kindjes in huis, ik kan mijn werk écht niet missen. Ik heb de intellectuele arbeid nodig. Soms is het wel zwaar en denk ik: "waarom niet thuis blijven als huisvrouw", maar ik vrees dat ik daar niet voor gemaakt ben.

5/
We binnenkort op reis vertrekken naar.... ja, Nederland. Wij gaan op bezoek naar het ponypark in Slagharen. Onze 2 jongste dochters zijn immers écht paardengek.

Hopelijk heb je wat bijgeleerd over me... een écht heel interessant leven leidt ik niet, maar, samen met het gezin genieten we van de kleine dingen des levens.

En dan het allermoeilijkste: het doorgeven van de award aan 5 collega-bloggers. Wat is dat moeilijk. Er zijn zo ongelooflijk veel leuke blogs..., dus eigenlijk verdient iedereen een award, maar hier toch mijn "selectie":

1/
Marijke: zij is het die me heeft aangezet om te beginnen naaien. Zij heeft me over de streep getrokken met haar leuke creaties voor haar kindjes.

2/
Mia: per toeval ben ik met haar in contact gekomen. Ze is zo'n lieve dame die met heel veel liefde de mooiste kleertjes voor haar kleindochtertje maakt! Ze staat ook telkens iedereen bij met raad en daad.

3/
Kleding Jetje: ook al heeft ze enkel zoons, ze maakt zo'n mooie meisjeskledij (ja, da's natuurlijk mijn "probleem": ik kijk bijna enkel uit naar meisjeskledij....). Al haar creaties zijn stuk voor stuk fantastisch mooi!

4/
Mama Anke: omdat ze zo'n leuke en schattige kleertjes maakt voor haar kindjes. Echt heel mooi vind ik die.

5/ en tot slot:
Junima's stipjes: alweer misschien mijn "probleem" dat me wat parten speelt, maar ik kan het toch niet laten. Zij maakt zo'n leuke dingetjes voor haar dochtertjes. Toen ik begon met mijn blog, had ik helemaal niks met stipjes, maar door haar creaties te zien, ben ik ervan beginnen houden! Nee, ik vind dat ze heel mooie kledij maakt.

Oef... mijn moeilijke opdracht zit erop. En aan alle anderen: ook jullie hadden dergelijke award verdiend!

maandag 2 augustus 2010

Yola van Farbenmix voor Kyana












De Yola (patroon van Farbenmix) voor Kyana is eindelijk klaar... ik had hem al een aantal keer aan de kant geschoven... Ik bestelde het patroon enige tijd geleden, samen met het Elodie-patroon, maar bestelde enkel op basis van de tekening op het patroon. Toen ik het jurkje begon te maken, vond ik al dat het een vreemde vorm had (de onderkant van het lijfje liep heel breed uit naar onderen toe, ondanks de elastiek in het rugpand), maar toen Kyana het jurkje paste, zag het er nog slechter uit dan ik eerst had gevreesd.... Ook viel het lijfje héél lang.
Omdat Kyana zo stapelgek was op de stoffencombinatie (die ze zelf had uitgezocht in Modecoupon in Sint-Niklaas) kreeg ik het niet echt over mijn hart om het jurkje weg te gooien. Ik haalde het hele bovenlijfje weer uit elkaar en versmalde het tot het toch ongeveer mooi viel en maakte het ook zo'n 3 cm korter. Dit is het uiteindelijke resultaat. Ik zelf vind het niet mooi, maar Kyana is er dolgelukkig mee...