zaterdag 7 augustus 2010

Abacadabra 82 bloesje

Ik heb eindelijk nog eens een bloesje gemaakt. Deze keer naar het model ABC 82. Het oorspronkelijke model is met een shirt onder (of toch de mouwen en de bovenstukje, het is een 2-in-1 kledingstuk). Maar, mevrouwtje Kyana, zag zo'n dubbel bloesje niet zitten... want... wat als er een vlek op de mouwen komt, dan kan ze het bloesje ook niet meer aan ... Kyana denkt steeds verder dan de meeste kinderen van haar leeftijd :-)
Dus... we hebben de mouwen en het tricot bovenstukje er van onder gelaten en gewoon het bloesje gemaakt, maar het voorpand van het bloesje zo'n 3 cm verhoogd.
Op zich vind ik het wel een leuk modelletje, maar in deze donkere stof, toch heel moeilijk te fotograferen (dit stofje koos Kyana zelf op de stand van Ria Hoegen op het Stoffenspektakel in Antwerpen, begin dit jaar). In de onderpanden van het bloesje zijn meerdere elastieken gestikt, zodat het bloesje een beetje "samenfrommelt". Ook het voorpand is aan de knopenbies gerimpeld. Eerst vreesde ik dat het bloesje nogal bombastisch zou overkomen, maar ik vind het al bij al goed meevallen.
Vandaag heeft ze het bloesje aan met een wit shirt en morgen, heeft ze al gezegd, doet ze het aan met een roos shirt. Da's natuurlijk ook weer het voordeel van geen 2-in-1 kledingstuk te maken. Je kan het met meer andere kledingstukken combineren :-)
2 opmerkingen:

  1. Wat een snoezig bloesje is het geworden! De kleur staat haar erg mooi. En wat een slimme dame is Kyana!!! Die denkt verder vooruit ;-). Voordeel is ook dat je steeds een ander shirtje eronder kunt doen voor de afwisseling :-).

    Groetjes, Isabelle

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

    BeantwoordenVerwijderen