woensdag 31 maart 2010

ABC 100 jurkje voor Ianka


Ianka wou ook nog eens een "prinsessenjurkje". We kozen samen (eigenlijk was het mama die gekozen heeft, hoor ;-) ) voor het ABC 100 jurkje. Het is een vrij eenvoudig modelletje dat zich heel goed leent voor het stofje dat Ianka (jaja, zij zelf) heeft gekozen. Het enige wat nu nog ontbreekt is het zonnetje... het jurkje is gemaakt in een heel dun, bijna doorzichtig stofje. Maar... Ianka is er reuzeblij mee, dus, vrees dat ik het haar binnenkort, desnoods met een shirt en een legging, zal moeten laten dragen... Qua grootte, zou het nog wat in de kast kunnen blijven... maar de kans is reëel dat het tegen volgend jaar toch net iets te klein zal zijn. Meestal maak ik haar een 104, en voor alle andere ABC patronen, pasten die haar goed, maar dit kleedje lijkt toch vrij ruim te vallen... maar ach... zo heeft ze nu ruimte genoeg over voor een shirtje eronder.

Nu gaan we beginnen aan het "grote" werk. Ianka's juf vroeg me om voor het kleuteroptreden (ergens in mei) 9 schortjes te maken voor de meisjes (met een bovenstukje in hartjesvorm en een roezeltje onderaan). Onder aanmoediging van Mia tekende ik het patroontje zelf en het lijkt me goed mee te vallen, maar... 9 keer hetzelfde maken, ik zie er wat tegenop. Binnenkort is hier zichtbaar wat ik ervan heb gemaakt ;-)

2 opmerkingen:

  1. ooh! wat 'n mooi modelletje.. Op het patroon zelf leek me dit ook maar niks (geen enkel van de nieuwe abctjes trouwens), maar als ik dit zie ben ik wel verkocht...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Kanp zeg sabine, ze staat er beeldig mee zijn mooie kleuren voor haar en vind het een kei mooi modelleke van ABC. En de print ook heel mooi vind ik het.. dieu toch waarom heb ik nu geen meisjes :-))

    BeantwoordenVerwijderen