vrijdag 2 april 2010

Eerste schortje voor optreden eerste kleuterklas

Op 11 en 12 mei 2010 is het kleuterfeest bij Elena en Ianka op school. Dan worden de ouders en grootouders uitgenodigd op een spetterend optreden van de kleuters. Meestal draait dit feest rond een centraal thema. Wat het thema voor dit jaar is, weet ik eigenlijk niet, maar juf Ann, de juf van Ianka (eerste kleuterklas) vroeg me om 9 schortjes te maken. Bedoeling zou zijn om tijdens het optreden elk meisje in het rood gekleed te laten gaan, met daarboven een schattig wit schortje. Juf Ann bezorgde me een foto... de schortjes moeten allemaal een hartvormig bovenlijfje hebben en een roezeltje onderaan.
Na de nodige aanmoedigingen door Mia, ben ik zelf maar aan de slag gegaan om een patroontje te tekenen. Hierbij vindt u een foto van het eerste schortje, dat inmiddels enthousiast is onthaald door juf Ann én de kindjes van de klas. Ianka mocht in de klas als eerste het schortje showen voor de grote spiegel en daarna wilden alle meisjes het schortje ook eens passen. Het was een overdonderend succes ;-). Alleen... 9 keer hetzelfde maken, vind ik nogal veel, maar dan kwam juf Ann plots met het voorstel om haar schoonmoeder te laten helpen. Ik heb deze hulp met beide handen aangenomen en deze ochtend al het patroontje meegegeven en een deel van de stof. Dus... nog 4 schortjes te gaan... Maar ach, wie geeft daar nog om? Als je de gezichtjes van de kleutertjes en het enthousiasme van juf Ann hebt gezien?
Mama zal toch wel fier zijn tijdens het allereerste optreden van dochterlief ;-)

6 opmerkingen:

 1. Moet wel zeggen dat het een ontzettend leuk schortje is...logisch dat die meisjes er blij mee zijn,nou nog even volhouden...hoe meer je er maakt hoe gemakkelijker het gaat!succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het schortje is absoluut gelukt !
  Je mag je verwachten aan een stel stralende kleuteroogjes !
  Daar doet een mens het voor , niet ?
  Maar 9 stuks ( en jou kennende -perfect afgewerkt- ) da's inderdaad wat veel .

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat een superschortjes! ik ben heel benieuwd naar een foto van alle meisjes strakjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je model was echt wel in de mood,hé :-) Leuk om dat snoetje te zien! En héél mooi gedaan, jij hebt je roeping als ontwerpster echt gemist!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. En hoever staan de schortjes? Ik mis je mailtjes en verslagjes al hoor.. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh leuk zeg... zo schattig. Knap idee van de juffen dat jij eens even heeft weten te realiseren voor de kindjes in de klas daar. Knap gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen