vrijdag 30 april 2010

Setje ABC 102, nu met vestjeEindelijk is Ianka's ABC 102 setje compleet. Na het jurkje en een legging, maakte ik er haar een knoopvestje bij. De jurk is anders vrij licht, zonder mouwtjes... een knoopvestje kan ze dan makkelijk oversteken. Hiervoor vertrok ik van het ABC 102 patroon voor het vestje met de ruches. Aangezien ik deze iets té veel van het goede vond, liet ik de halsruches weg, alsook de extra ruches aan de mouwtjes en liet ik de voorpanden een beetje langer uitlopen zodat ze groot genoeg waren om te knopen.
Al bij al vind ik het resultaat vrij geslaagd en Ianka is in de wolken met de mouwtjes van dit vestje ;-). Ze wist zelfs haar zussen Elise en Elena ook al te overtuigen om zo'n vestje aan mama te vragen...
Maar nu heeft mama even geen tijd. Op 11 en 12 mei is het kleuterfeest bij Elena en Ianka op school (zie mijn berichten waarin ik zelfgemaakte schortjes toonde, begin april). Hiervoor moet Ianka volledig in het rood gekleed zijn: rood rokje en rode t-shirt. Aangezien rood blijkbaar geen modekleur is dit jaar, zijn in de winkels geen rode rokjes te vinden (een rood t-shirt vond ik gelukkig wel bij H&M). Mama zal dus genoodzaakt zijn er eentje te maken. Hiervoor hebben we al het patroon "zucka" gekozen van Farbenmix.

5 opmerkingen:

 1. Super! Ik ga dit patroon toch ook steeds leuker vinden, vooral zoals jij 'm gemaakt hebt. Dit vestje vind ik er echt heel goed bijpassen.

  Groetjes, Mariëtte

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het ziet er een echte feestjurk uit,hé.. misschien wel 'n idee voor Jente voor volgend jaar als Quinten zijn communie doet..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha ik wist dat jij de Sabine was toen Ria het vanmorgen vertelde.. ik ken er maar een die ook vier meiden heeft vandaar ;)

  Leuke set.. staat goed ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk is dat toch! De wereld is dan idd erg klein .. je had het goed gezien ;)

  groetjes.. Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooie bloes. Nog een jaartje en dan naai ik hem ook voor mijn meisie!

  BeantwoordenVerwijderen