dinsdag 27 april 2010

Abacadabra 102 jurkje en Sue&blu legging


Weer een zomerjurkje klaar... Deze keer kozen we voor Ianka het ABC 102 jurkje, in eenzelfde stofje als het ABC 105 tuniekje van Elise. We combineerden dit echter niet met paars (zoals bij Elise), maar met groen (kwestie van niet steeds dezelfde combinaties te hebben).

Dit stofje dat we bij Stael in Torhout kochten, vond Ianka onmiddellijk heel mooi. Ze wou er een zelfde tuniekje van als Elise, maar dat zag mama niet zo goed zitten... 2 x hetzelfde modelletje en dan nog in hetzelfde stofje... nee, dat is van het goede te veel. Daarom kozen we voor het ongelijke jurkje van ABC. Ik las al eerder op Sancho dat het jurkje vrij groot valt, maar maat 92 maken voor een kindje van 3,5 vond ik iets te nipt. Daarom toch maar weer maat 104 gemaakt en inderdaad... het jurkje valt achteraan vrij lang. Ik ga er nog steeds van uit dat Ianka heel binnenkort een "groeischeut" krijgt, dus ja... op hoop van zegen ;-). Het bijhorende legginkje durfde ik écht niet te maken omdat, weerom op Sancho, de mededeling kwam dat dit wel héél klein uitviel. Daarom koos ik voor een legging uit de Sue&Blu van 2 jaar terug, waarvan ik wist dat hij haar vrij goed zit.

Het koordje dat ik achteraan door het kleedje gerijgd heb, is nog wel iets te lang. Dit moet ik nog even bijknippen en afwerken, maar ons dametje wou alvast op de "blog van mama" staan zodat haar juf haar morgen kan bewonderen (toch leuk als ze er zo fier op zijn ;-) )

Nu ben ik bezig aan een knoopvestje voor hierop. Nog een uurtje of 2 werk en het is ook klaar.

5 opmerkingen:

 1. Oh wow!! deze vind ik echt wel héél mooi!!! Vooral zo opzij komt hij heel sierlijk over... En deze combinatie van kleurtjes vind ik ook wel mooi, lekker fris met dat groen..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi geworden
  Jammer dat hij groot valt, dan duurt het hier nog een tijdje voordat hij gedragen zal gaan worden

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze is echt supermooi zeg! En meid wat heb je een leuke dochters!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Maksi Taksi,

  bedankt voor het fantastische compliment!!!

  Groetjes,
  Sabine

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Sabine

  Ze zijn er weer! 7 nieuwe meiden patronen en 1 nieuw jongetje. Je kunt weer even vooruit!

  gr jacqueline/ABACADABRA

  BeantwoordenVerwijderen