maandag 12 april 2010

Quiara met vlindertjesVoor Elise maakte ik een knalgele Quiara met vlindertjes in maat 140 (wat wordt ze toch groot...). Het juffrouwtje had ooit een t-shirtje gehad waarvan de mouwtjes "gesplit" waren en of mama dat ook eens niet kon maken voor haar... och ja, zo moeilijk kan dat toch niet zijn, dus... in plaats van de mouwtjes van het patroon aan de stofvouw te leggen, gewoon van de stofvouw weg gelegd en apart omgezoomd... en ja hoor, daar kwam stilaan het resultaat dat het juffertje wou tevoorschijn ;-)

Maar... aangezien Elise momenteel ook stapelgek is van vlindertjes, kwam al vrij snel de vraag om een vlindertje op het shirt te borduren, maar... mama had zich een beetje misrekend en het vlindertje iets té laag geborduurd... Na enig gepuzzel en gepas, er maar een 2de vlindertje bij gezet, iets hoger, in een iets andere positie. Vind het resultaat zelf wel ok, maar waar ik zelf het meest blij om ben, is het halsboordje. Het is de eerste maal dat dit me zo mooi is gelukt. Ik ben er écht fier op ;-)

En dan nu, Kyana's stoere meisjesbroek nog afwerken. Deze ligt al enige dagen bijna klaar, maar het komt er écht niet van om de knoopsgaten te maken en de broek om te zomen... zal er toch eens werk moeten van maken ;-)

8 opmerkingen:

 1. Je mag terecht trots zijn op het halsboordje ! En Elise staat beeldig met dit gele truitje !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie borduurtjes heb je gebruikt! Op deze foto's lijkt ze erg goed op de papa,hé :-). Is het halsboordje met de coverlock gedaan? (of doe je dat met de gewone naaimachine? Je gaat 't me toch allemaal 'ns moeten uitleggen,hoor :-) )

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Marijke,
  ja, onze dames lijken goed op hun papa, hé! Hij heeft blijkbaar héél dominante genen ;-) Maar, zeggen ze niet steeds dat het mooie kindjes zijn die op hun papa lijken ? ;-)

  Nee, het boordje maakte ik met mijn gewone naaimachine. Ik weet nog niet zo goed hoe ik de draden moet vasthechten wanneer ik mijn coverlock heb gebruikt. Zal eens een oproep moeten plaatsen op sancho of eens teruggaan naar de winkel waar ik hem haalde.
  Wordt ongetwijfeld vervolgd ;-)

  groetjes,

  Sabine

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mama,
  Je kunt wel hele MOOIE kleertjes maken!!!!!!!!!
  (Beste kijkers binnenkort kun je mij met een SUPER MOOIE bruingrijze broek zien!!!!!!!!!!)
  Ik wil dat je nog eeuwen nee nog langer blijft naaien!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Soms moeten ik en mijn zussen wat langer wachten maar dan is het dubbel zo MOOI!!!!!!!!
  Het is leuk dat je kan naaien!!!!!!!!!!!!!!!!
  Jij bent de liefste!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Jij bent de leukste!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  I LOVE YOU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  groetjes
  Kyana

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dag lieve mama,
  ik vind de kleertjes die jij maakt super mooi ik zou ook heel graag zo mooie kleertjes maken
  zoals jij.
  En die patroontjes daar zou ik heel graag een topje van hebben.
  wil je me alsjeblieft ook zo goed leren naaien mijn allerliefste moekie?
  Als het ja is wil ik je heel erg bedanken maar
  als het nee is ga ik het zelf wel proberen maar dat gaat natuurlijk niet lukken en als je naar mijn berichtje hebt gekeken wil ik je super graag een dikke kus en knuffel geven!
  en als je naar mijn berichtje hebt gekeken wil je het dan allsjeblieft aan mij vertellen dankjewel.

  Elise

  BeantwoordenVerwijderen
 7. oh zo lief de reactie's van de dochtertjes.
  Ik smelt volledig al weg.

  over naar je werk.. zo mooi kleu staat haar beeldig dat geel en vlinders... oh daar kan je zowie zo voor mij niets et slecht doen, want ik en vlinders :-)
  Tis mooi gedaan voor toch zo nog misrekent te hebben.. vind het mooi passend.
  Knap de afwerking, heel knap! EN de mouwtjes.. echt een meisje he.. normaal dat ze dan mooi vind...
  Knap echt waar!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een lieve dochters heb jij.
  Hele leuke kleertjes, je meisjes hebben een mooie smaak en een zeer handige mama.

  Vele groetjes
  Veronique

  BeantwoordenVerwijderen