zaterdag 20 maart 2010

Fluovestje voor klaspop Jules
Deze week had juf Ann, de juf van Ianka uit de eerste peuter-kleuterklas, een briefje meegegeven met Ianka of mama niet eens een fluovestje voor Jules, de klaspop, kon maken. Bij het briefje zat een oude fluovest.
Maar onze papa had een beter idee. Als verzekeringsmakelaar had hij ooit van Fortis AG Insurance een mini-fluovestje gekregen als promotiemateriaal. Misschien kon mama dit verwerken. En ja hoor! Eigenlijk hoefde er niet zoveel gewijzigd te worden: de halsuitsluiting diende een stuk te vergroten (Jules heeft een heel dikke nek en hoofd) + op de schouder diende een open-sluit mogelijkheid te komen zodat de allerkleinsten van de school, deze fluovest zelf konden aandoen aan hun lieveling.

Ik heb dus de hals een 2-tal cm dieper uitgesneden en weer afgeboord met een lint dat ik recupereerde van de oude fluovest die juf Ann had meegegeven. Verder deed ik de schoudernaad links open en werkte deze af met klittenband (die ik ook heb gerecupereerd van de oude fluovest).

Zowel Ianka als ikzelf zijn tevreden met het resultaat. Hopelijk is juf Ann dat ook.

Heel binnenkort komt dan eindelijk broek en tuniek van ABC 105. Ik moet enkel nog de afwerking van de tuniek nog doen en dan is er weer een zomersetje klaar.

3 opmerkingen:

  1. :-) Heel leuk gedaan.. en wat je met recuperatie allemaal niet kan doen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh zeg zo schattig, knap zeg... de kindjes op school e de juf zullen in de wolkjes zijn!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Lijkt me heel leuk m in de klas te hebben... zo'n jasje en zo'n naai-mama!!! MOOI!!!!

    BeantwoordenVerwijderen