woensdag 30 juni 2010

Nog een open rug bloesje, nu voor Kyana








Kyana was supergek op het open rug bloesje dat ik eerder deze maand maakte voor Elena (zie http://sabinesmeisjeskleertjes.blogspot.com/2010/06/open-rug-bloesje-voor-elena.html). Met al dat mooie weer kon ik het toch niet laten om haar, tussen de rokjes en bolero door die ik aan het maken ben voor het dochtertje van een collega van me, dit even "snel" te maken. Het patroon (ABC 52) is vrij eenvoudig en zit vrij snel in elkaar. Als stofje, koos ze er eentje dat ze op het stoffenspektakel in Antwerpen (begin mei 2010) koos aan het kraam van Ria. Eerst was ik niet zo te vinden voor dit stofje, maar eens het verwerkt is, vind ik het heel mooi meevallen én combineerbaar met heel veel andere stofjes en kleurtjes.



zaterdag 26 juni 2010

Vestje voor Kyana eindelijk klaar







Eindelijk is Kyana's linnen vestje klaar. Bedoeling was om een compleet setje te krijgen met het rokje http://sabinesmeisjeskleertjes.blogspot.com/2010/05/eerste-deel-van-een-setje-abc-78-rokje.html. Omdat het rokje zo doorscheen, heb ik er nog een voering ingezet. Dit even terzijde.
Kyana wilde dus al langere tijd een klassieker setje. Als vestje koos ze een model uit de Sue&Blu van 2009, nl. 3901. Aangezien ik iets te weinig stof had, heb ik een beetje moeten improviseren om het vestje eruit te krijgen (= meteen ook de reden waarom het zo lang duurde voor het af was). Uiteindelijk heb ik de middenvoorpanden, maar de helft gemaakt van wat oorspronkelijk de bedoeling was. Ik naaide ze, in plaats van aan de zijnaden van het vestje, vast waar ik de voorpanden van het vestje doorstikte + ik maakte de binnenkant van de middenvoorpanden in de stof van het rokje. Normaal is dit gedeelte toch niet zichtbaar en moest het dan per toeval zichtbaar worden, is het nog geen ramp, aangezien het vestje toch meestal zal worden gedragen in combinatie met de rok.
Nu nog even snel, met het warme weer, een open rug bloesje voor Kyana maken. Zij kan er dringend nog wel eentje gebruiken. Ondertussen ben ik ook nog bezig met het maken van rokjes en een bolero voor het dochtertje van een collega. Ik heb hiervan al enkele foto's doorgestuurd gekregen, maar heb nog niet de tijd gevonden om ze te downloaden. Van zodra dat ervan komt, kan je ze hier bekijken.



zondag 20 juni 2010

Een Zucka voor Elena






Na een Zucka van Farbenmix voor Ianka, heb ik er ook eentje voor Elena gemaakt, weliswaar in een heel andere stijl. Deze keer heb ik al basis een jeans gebruikt en verder afgewerkt met een fijn bloemenstofje om het rokje toch een beetje een romantisch tintje te geven. Ook werkte ik de bovenrok af met een fijn randje. Elena is er super mee opgezet. Ik zag haar zelden zo blij met een rokje :-) Alleen heb ik me een beetje misrekend inzake de dikte van de jeans. De riemlusjes maakte ik ook in jeans en dat veroorzaakte een hele dikte bij het bevestigen op het rokje, maar het is gelukt. Oef!!!
Oh ja, op sommige foto's staat Elena met haar open rug bloesje. Dit past niet 100% op haar rokje, maar ze wilde per sé nog eens op mama's blog met haar mooie bloesje. Dat kon ik toch niet weigeren, zo'n lieve reactie :-)

donderdag 17 juni 2010

Blusentop voor Ianka







Eindelijk heb ik er ook eentje gemaakt, een blusentop. Ianka kon nog wel een topje gebruiken en toen ze onlangs al die mooie blusentops zag passeren op de verschillende blogs, wilde ze er ook eentje. Het stofje dat ik gebruikte is er eentje van Bizzkids van vorig jaar. Bedoeling vorig jaar was om er een jurkje van te maken, maar dat is toen blijven liggen en dit jaar... ja, ik zag het niet zo goed meer zitten om van dit stofje een jurkje te maken... maar het leek me wel leuk voor een blusentop. In combinatie met een oranje biaisbandje vind ik het wel een pittig bloesje geworden (de biais was eigenlijk veel te smal... heb er dan maar heel voorzichtig 2 op elkaar gestikt... wat een prutswerk, maar het resultaat is wel ok. Het is quasi onzichtbaar dat het om 2 biaisbandjes gaat die op elkaar hangen)

zondag 13 juni 2010

Abacadabra 103 jurkje voor Elise







Elise vond het Abacadabra 103 jurkje dat ik eerder maakte voor Elena zo leuk dat ze ook al een tijdje hiernaar vroeg. Aangezien mama niet veel zin had om zo kort na elkaar hetzelfde kledingstuk te maken, heb ik de boot toch een tijdje afgehouden, maar... uiteindelijk kon ik het niet meer aanzien. Telkens Elena dit jurkje aanhad, zag ik Elise er naar kijken met een blik van: "ik wil er ook dolgraag zo eentje". Dus, mama is maar achter de naaimachine gekropen en heeft een gelijkaardig jurkje voor Elise gemaakt. De stof is echter wel totaal anders. Het duurde even voor ik een stofje had gevonden dat stond bij dit model jurkje. Dit model vraagt immers een heel soepelvallend stofje, wat niet altijd even eenvoudig is om te vinden. Daarenboven wilde Elise ook dolgraag een "roos" kleedje... Uiteindelijk, na vele stoffenwinkels te hebben bezocht, hebben we dan maar een stofje gekozen dat nog in mijn stoffenvoorraad lag (daarvoor hebben we dus de helft van België rondgereden...)

Nu wordt het tijd voor een blusentop voor Ianka. Ik beloof dat al zo lang en tot nu toe is het er niet van gekomen... maar nu maak ik er eerst en vooral werk van :-)

woensdag 9 juni 2010

En zo is Ianka heel onverwachts een rokje rijker







Inderdaad, geheel onverwachts is Ianka een rokje rijker... zoals ik in mijn vorig berichtje schreef, mag ik 3 rokjes maken voor het dochtertje van een collega van me. Het meisje in kwestie is ongeveer 9 maanden jonger dan Elena, dus ze wordt binnenkort 6... de mama van het meisje en ik zelf gingen er dan maar van uit dat het meisje dezelfde maat zou hebben dan Elena omdat de mama me vertelde dat het meisje eerder slank was en Elena (naar mijn inzicht) vrij grof gebouwd is. Misrekend dus.... het rokje dat ik maakte was écht véél te smal voor het meisje.... Dom van ons om er zo maar vanuit te gaan dat beide kinderen dezelfde maat hebben... Les: meet altijd eerst alvorens je een kind iets maakt....
Ik vond het dit zooooo erg! Ik had echt mijn best gedaan om tijdens het weekend het rokje te maken, zodat het kind dit deze week al kon aantrekken.... Gelukkig nam de mama het goed op en ze was zo lief om het rokje aan me te schenken. Het zou wel één van onze dames passen. Tuurlijk, het kon zelfs voor Elena én voor Ianka. Beiden hebben er ruzie om gemaakt alsof ze zelf nog geen enkel rokje hebben... Uiteindelijk heeft Ianka het pleit gewonnen en moest het rokje alsnog een stuk versmald en ingelegd worden.... Totdaar het verhaal (en de geleerde les) van het onverwachte rokje.

Vandaag begon ik dan vol goede moed aan het rokje voor het meisje... nadat de mama me haar exacte maten had doorgebeld. Morgen doe ik een proefversie mee naar het werk zodat het rokje kan gepast worden alvorens het definitief af te werken. In elk geval, alles is goed nagemeten en het rokje zou MOETEN passen.

Toch nog even vermelden: het patroon is K506 uit Bizzkids nummer 3-2009. Het is een beetje een vereenvoudigde versie op vraag van de besteller.

En ook nog even mee te geven: het t-shirt van Ianka is eigenlijk veel te wijd om op dergelijk rokje te dragen, maar ze wilde per sé met haar "Hello Kitty" shirt op de blog van mama...

maandag 7 juni 2010

fleece in volle zomertijd - je moet wel gek zijn...






Ja, dat zal je wel denken... daar moet je écht gek voor zijn... een fleece maken, nu de zon zich eindelijk van haar beste kant toont... Wel, ik heb er reden voor... de papa en de 4 dochters hebben samen een nieuwe hobby: geo-caching. Even voor de duidelijkheid: aan de hand van coördinaten en eventueel opdrachtjes wordt er in de vrije natuur op zoek gegaan naar een "echte schat". De kinderen kunnen, bij het vinden van de schat, er iets uit halen wat ze leuk vinden en er iets anders, van zichzelf, weer instoppen. Vaak situeren deze caches zich in bossen, waar dus veel schaduw is. Onlangs stak Elise haar beste fleece over en ach, wat was ik beschaamd... haar mouwen veel te kort, het lijf een stuk te kort... nee, dat kon echt niet... (ze heeft dus weer een flinke groeischeut gekregen). "Och, dan maak je toch een nieuwe" was Elises reactie. Dus, nog maar even op zoek gegaan in mijn voorraad stofjes en gelukkig: ik vond nog een mooie paarse zomerfleece (ik maakte hieruit eerder een gelijkaardige fleece voor Kyana). Dus, ben ik maar aan het werk gegaan, terwijl het buiten achteraan in de 20° was, met een fleece....
We kozen het patroon Quiara van Farbenmix en Elise koos zelf het borduurtje. Voor Elise kan het niet romantisch genoeg zijn, dus.... iets met een hartje was een noodzaak voor haar. Het werd dan maar een schildpadje....

Nu gaan we terug verder met onze zomerensembles. Ik moet toegeven, ik heb écht geen zin meer in het maken van fleece pulls bij dit weer... we hebben lang genoeg moeten wachten op het zonnetje! Oh ja, ondertussen maak ik ook nog 3 rokjes voor een collega van me. Heel binnenkort vind je hier de eerste versie.

donderdag 3 juni 2010

open rug bloesje voor Elena






Nu het mooie weer er eindelijk aankomt, heb ik voor Elena een écht zomers bloesje gemaakt naar het modelletje ABC 52. Het is een bloesje met een open ruggetje (ze was hier al langer fan van). Ze zocht ook nu weer zelf het stofje (dat ik ooit eens kocht bij Stael in Torhout, in de uitverkoop). In eerste instantie zag ik het niet zo positief in, maar naarmate het bloesje vorderde, kreeg ik er meer en meer een goed oog in. Al bij al vind ik het resultaat nog mooi meevallen, het modelletje in combinatie met het stofje. Het is écht iets voor Elena: lekker meisjesachtig, open rug, bloemetjesstof, ... Nu hopen dat het mooie weer even aanhoudt, zodat ze toch nog een beetje van haar bloesje kan genieten.