woensdag 9 juni 2010

En zo is Ianka heel onverwachts een rokje rijkerInderdaad, geheel onverwachts is Ianka een rokje rijker... zoals ik in mijn vorig berichtje schreef, mag ik 3 rokjes maken voor het dochtertje van een collega van me. Het meisje in kwestie is ongeveer 9 maanden jonger dan Elena, dus ze wordt binnenkort 6... de mama van het meisje en ik zelf gingen er dan maar van uit dat het meisje dezelfde maat zou hebben dan Elena omdat de mama me vertelde dat het meisje eerder slank was en Elena (naar mijn inzicht) vrij grof gebouwd is. Misrekend dus.... het rokje dat ik maakte was écht véél te smal voor het meisje.... Dom van ons om er zo maar vanuit te gaan dat beide kinderen dezelfde maat hebben... Les: meet altijd eerst alvorens je een kind iets maakt....
Ik vond het dit zooooo erg! Ik had echt mijn best gedaan om tijdens het weekend het rokje te maken, zodat het kind dit deze week al kon aantrekken.... Gelukkig nam de mama het goed op en ze was zo lief om het rokje aan me te schenken. Het zou wel één van onze dames passen. Tuurlijk, het kon zelfs voor Elena én voor Ianka. Beiden hebben er ruzie om gemaakt alsof ze zelf nog geen enkel rokje hebben... Uiteindelijk heeft Ianka het pleit gewonnen en moest het rokje alsnog een stuk versmald en ingelegd worden.... Totdaar het verhaal (en de geleerde les) van het onverwachte rokje.

Vandaag begon ik dan vol goede moed aan het rokje voor het meisje... nadat de mama me haar exacte maten had doorgebeld. Morgen doe ik een proefversie mee naar het werk zodat het rokje kan gepast worden alvorens het definitief af te werken. In elk geval, alles is goed nagemeten en het rokje zou MOETEN passen.

Toch nog even vermelden: het patroon is K506 uit Bizzkids nummer 3-2009. Het is een beetje een vereenvoudigde versie op vraag van de besteller.

En ook nog even mee te geven: het t-shirt van Ianka is eigenlijk veel te wijd om op dergelijk rokje te dragen, maar ze wilde per sé met haar "Hello Kitty" shirt op de blog van mama...

8 opmerkingen:

 1. Hoy Sabine,

  Het rokje staat Ianka BEELDIG !!!! Ik kijk heel erg uit naar wat dat nieuwe rokje zal worden...

  Grtjs en tot gauw !
  H.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is een schatje van een rokje. Leuk die plooitjes en dat mooie stofje. Perfect!!

  Hopelijk gaat het met het volgende rokje gewoon gelijk goed! Succes!

  Groetjes, Collie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oooh wat een schattig rokje.
  En ik vind dat shirt juist geweldig staan erop (Dochter en ik zijn dol op Hello Kitty)(waar komt het shirtje vandaan als ik vragen mag?).
  En die knietjes onder dat rokje schattig.
  Hier heb ik ook zo een kleine rauwdouwer altijd kapotte knietjes en dan een feliz of een ander mooi jurkje rokje aan.
  Maar ik probeer ook telkens witte broeken of jurkjes die ik dan aan het einde van de dag echt in de chloor moet gaan zetten anders krijg ik ze niet meer schoon.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Francis,

  Het Hello Kitty shirtje komt van bij Promo Fashion, daar hebben ze een hele collectie van Hello Kitty aan heel democratische prijzen. Ik weet echter niet of u Nederlandse bent of niet, maar in België vind je deze winkels écht overal.

  groetjes,

  Sabine

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nee in nederland hebben we die winkel dus niet jammer.
  En geen u hoor ben bijna net zo uoud als jij.

  Groetjes francis

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Na ja, krijgt het rokje toch nog een goede bestemming. Ik moet ook erg lachen om de kapotte en blauwe knietjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk rokje! En ik snap heel goed dat Hello Kitty duidelijk op de foto moest, die is toch ook gewoon heel erg leuk :-)

  Groetjes, Mariëtte

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh zo een leuk rokje... ze staat er beeldig mee..

  BeantwoordenVerwijderen