zondag 26 september 2010

Eindelijk nog eens een setje voor één van mijn eigen dochters, een ABC 102























Na het maken van vrij veel kledij voor kinderen van collega's, is het me eindelijk gelukt ook nog eens iets voor één van mijn meiden te maken.
Toen we onlangs in Modecoupon in Sint-Niklaas waren, om stof te kiezen voor het setje van Kyana (zie vorige blogpost), kwam Elise meteen opzetten met dit stofje. Dit wilde ze wel voor een "chic" kleedje. En aangezien mama niet zoveel kan weigeren, kozen we meteen ook een leuk tricot'je erbij zodat ze meteen een heel setje kon hebben. Omdat de stof nogal sober was voor haar leeftijd, kozen we er lila bij. Dit fleurt het geheel toch een beetje op en maakt het setje passend voor haar leeftijd.
Als model kozen we terug voor een ABC patroon, m.n. de 102. Deze zat eigenlijk in de zomercollectie van ABC, maar ik vind dat deze ook perfect kan voor het najaar. Ze kan er makkelijk een longsleeve onder en met het vestje erop, zal ze het wellicht toch nog wel een tijdje kunnen dragen.
Binnenkort publiceer ik nog eens wat ik voor de kindjes van mijn collega's maakte, maar... ik ben zo dom geweest om geen foto's ervan te nemen. Ik vraag even aan de mama's of ze me geen foto's kunnen bezorgen van hun kroost met de door mij gemaakte setjes. Heel binnenkort probeer ik ook nog eens te beginnen aan de nieuwe ABC collectie.





donderdag 16 september 2010

Afgewerkt Ottobre setje












Uit de Ottobre 01/2007 maakte ik naast de broek (in een eerdere blogpost) ook deze top en shirt. Eigenlijk stond dit alles (inclusief broek) in deze Ottobre als set. Kyana was hiervoor onmiddellijk verkocht. Op zaterdagmiddag zijn we dan met het hele gezin naar Modecoupon in Sint-Niklaas gereden waar we (of eigenlijk Kyana) alle stofjes nauwkeurig bij elkaar hebben gezocht. De streepjes liet ze eerst helemaal links liggen, maar plots veranderde van idee toen ik even het grijze tricot eronder legde. Toen was er geen twijfelen meer aan... onze juffrouw moest en zou een setje krijgen met een grijze top en een gestreept shirt, maar ik zelf vond het ook wel een stoere combinatie, hoor :-)
De top stond in de Ottobre maar als heel kort. Bedoeling was blijkbaar om hem enkel onder het shirt of iets anders te dragen. Ik verlengde hem echter zodat ze de top op zich ook kan dragen, zonder met haar hele buik bloot te lopen. Het shirt liet ik volledig zoals hij op het patroon was aangegeven, alleen... het is nogal flubberstof en om dan de streepjes mooi te laten doorlopen... het is even puzzelen geweest, maar al bij al ben ik wel blij met het resultaat.



maandag 13 september 2010

Ook ik ben getikt!


Ik ben getikt door Danielle van de blog: http://mijnnaaicreaties.blogspot.com/
Het is de bedoeling dat ik wat over mijzelf verklap d.m.v de volgende punten:

4 dingen die ik in mijn tas heb:
In elke tas die ik meeneem zitten:
- mijn portefeuille
- mijn gsm
- vochtige doekjes
- muntjes of kauwgum

4 dingen uit mijn bureaula:
thuis zit ik nooit aan een bureau, dat doe ik al de hele op het werk, dus... even mijn bureaula van het werk overdenken:
- knutselwerkjes van de kindjes
- foto's van de meiden
- geboortekaartjes en communiekaartjes van de meisjes
- mijn werkmateriaal

4 favoriete dingen uit de slaapkamer:
- al mijn stofjes!!!!
- ons trouwalbum en mijn trouwkleed
- vader- en moederdaggeschenkjes die de meisjes op school maakten
- mijn dwarsfluit die ik ook van mijn opa kreeg

4 dingen die je altijd al hebt willen doen:
- eindelijk de zolder afwerken. Sinds de geboorte van Ianka werd de zolder omgetoverd tot slaapkamers voor Kyana en Elise, maar behalve de kamers, is deze nog totaal niet afgewerkt...
- me eens volledig uitleven in een stoffenwinkel en alles meenemen wat ik maar wil
- leren patroontekenen, maar om één of andere reden komt het er spijtg genoeg niet van...
- goh, dit is écht een moeilijke! Sinds het overlijden van een collega van me van 28 jaar, begin vorig jaar, zijn we (ons gezin) ons écht bewust geworden van hoe kort het leven soms kan zijn en sindsdien hebben we onze levenswijze toch aangepast en zijn we van het leven beginnen genieten. Momenteel zijn we écht gelukkig samen en doen we alles wat we leuk vinden.
4 dingen die je op dit moment heel leuk vind:
- ons gezin en alles waar we samen van genieten
- naaien
- met vriendinnen eens lekker gaan eten
- samen uitkijken naar een nieuwe vakantie in PonyParkCity nabij Slagharen. De meisjes hebben zich er zo goed geamuseerd en kijken er alweer zo hard naar uit... dus, gewoon samen lekker dromen.

4 dingen die jullie nog niet van mijn weten:
- ik droom sinds mijn 10de over een gezin met 4 dochters en kijk... velen geloven me niet wanneer ik dat zeg, maar toch is het de waarheid. Waarom zou ik nog ongelukkig zijn? Ik heb een schitterend gezin: 4 schatten van dochters en een pracht van een echtgenoot! Ik heb geen enkele reden om ongelukkig te zijn.
- ik zou er nooit aan gedacht hebben, maar door die opdracht over de dingen uit de slaapkamer dacht ik er ineens terug aan... Vroeger speelde ik dwarsfluit en hobo. Dat was écht een passie tot de geboorte van Kyana. Nadien is het er niet echt meer van gekomen om nog te gaan musiceren... Ik stelde het steeds maar uit tot ik het samen met de kinderen kon doen, maar... tot nu toe is er niemand van de 4 die ook maar enige interesse in musiceren toont.... Misschien komt het later nog, maar ik twijfel eraan....
- ik gehuwd ben met een verzekeringsmakelaar en bankagent van Record Bank (= Belgische dochter van ING)
- ik van opleiding economist ben, maar dat ik momenteel op het werk meer programmeer dan vele it'ers

Ik geef het stokje door aan:

zondag 12 september 2010

Ottobre 7/8 broek voor Kyana








Voor Kyana maakte ik deze week een 7/8 broek uit een oude Ottobre. Ze had al een tijdje zin in een nieuwe jeans, maar heeft momenteel liever geen écht lange broeken, vandaar deze 7/8. Deze broek is gemaakt uit een zeer soepele jeans die we samen kochten in Modecoupon in Sint-Niklaas. Voor erop koos ze nog een grijze tricot voor een topje en een grijs-rood gestreepte tricot voor een shirt met v-hals voor erboven. Aan dit laatste shirt ben ik echter nog bezig. Het maken van kledij voor mijn eigen meiden blijft momenteel een beetje achterop omdat ik bezig ben aan een aantal kledingstukken voor de dochter van een collega (misschien maar goed want de kleerkasten van mijn meisjes puilen écht uit, maar kon het toch niet laten om op het Stoffenspektakel in Antwerpen, deze ochtend, toch nog een aantal nieuwe stofjes te kopen, evenals een aantal nieuwe ABC-patronen).


dinsdag 7 september 2010

Winnie the Pooh pyama


Nu het 's nachts toch een beetje frisser wordt, vroeg mijn collega me nog een pyama voor haar dochter van 6 te maken. Ze koos mooie paarse tricots van bij XL Stoffen (de tricot voor het pyamavest is écht van heel goede kwaliteit).
Voor het shirt gebruikte ik als basis het patroon Quiara van FM (wat heb ik dit patroon al vaak gebruikt voor allerlei toepassingen). De broek vond ik iets moeilijker... Ik vertrok dan maar van een Ottobrepatroon voor een joggingbroek en versmalde dat aanzienlijk zodat ze toch niet al te breed is.
Het borduurtje is er eentje dat standaard op mijn borduurmachine zit.
De pyama heeft ondertussen zijn bestemming bereikt en is met open armen ontvangen :-). Wat is het toch leuk om kinderen op deze manier blij te maken!

zaterdag 4 september 2010

een shirt en een topje




Nog voor de dochter van mijn collega, maakte ik dit witte shirtje en dit rood topje. Het witte shirt komt uit Bizzkids zomer 2009, model 41E4. Ik maakte het nog nooit eerder, maar het is een leuk shirtje om te maken en dat heel leuk zit wanneer het meisje het pastte (ik vergat echter foto's van de pasbeurt te maken... stom natuurlijk).
Het rode topje is er eentje dat ik deze zomer maakte voor Elise. De basis voor het patroon komt van Roos 3008A. Oorspronkelijk was het de bedoeling om de lintjes bovenaan te strikken, maar voor Elise zette ik er een mooi schouderbandje aan. Dat vonden mijn collega en haar dochter een stuk mooier en praktischer zodat ik dit ook deed voor dit rode topje.
Op deze foto's lijken de creaties niet echt symmetrisch, maar dat zijn ze wel, hoor! Ik maakte deze foto's nog heel snel voor ik ze aan mijn collega gaf, vandaar....