zondag 12 september 2010

Ottobre 7/8 broek voor Kyana
Voor Kyana maakte ik deze week een 7/8 broek uit een oude Ottobre. Ze had al een tijdje zin in een nieuwe jeans, maar heeft momenteel liever geen écht lange broeken, vandaar deze 7/8. Deze broek is gemaakt uit een zeer soepele jeans die we samen kochten in Modecoupon in Sint-Niklaas. Voor erop koos ze nog een grijze tricot voor een topje en een grijs-rood gestreepte tricot voor een shirt met v-hals voor erboven. Aan dit laatste shirt ben ik echter nog bezig. Het maken van kledij voor mijn eigen meiden blijft momenteel een beetje achterop omdat ik bezig ben aan een aantal kledingstukken voor de dochter van een collega (misschien maar goed want de kleerkasten van mijn meisjes puilen écht uit, maar kon het toch niet laten om op het Stoffenspektakel in Antwerpen, deze ochtend, toch nog een aantal nieuwe stofjes te kopen, evenals een aantal nieuwe ABC-patronen).


9 opmerkingen:

 1. Wat staat deze broek haar goed,past perfect!!!Heel kanp gedaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Veel gekocht? Bij mij viel 't 'n beetje tegen.. heb lang gezocht naar een stofje voor 'n rok voor mezelf en toen ik 't eindelijk vond, was het veel te duur (had ook 4,5 m nodig).. dus voorlopig nog geen rok voor mij..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nee, heb helemaal niet veel stofjes gekocht... ik denk voor zo'n 6 kledingstukken voor de meisjes en dan nog 4m waarvoor ik nog geen bestemming heb... dus... ook heel weinig voor mijn doen... Ook voor mij viel het nogal tegen. Ik vond ook heel veel stofjes héél duur. Hopelijk gaat het beter op 7/10 :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een stoere broek. En ook hele leuke stof. Uit welke Ottobre komt het patroon? Ik heb zelf nog nooit een broek gemaakt voor mijn meiden maar wil het graag een keer gaan proberen.
  Bedankt trouwens dat je mijn 1e volger bent geworden!:-) Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooie broek heb jij gemaakt met hel mooie en nette details. Het ziet er echt als gekocht uit!
  Ik heb je trouwens getikt, zie mijn blog!
  groetjes Danielle

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @Conny,

  hoi Conny,
  geen dank, hoor! Ben volger geworden omdat ik je blog leuk vind :-)

  Wat je vraag betreft: het model komt uit Ottobre 1/2007, patroon 38. Het oorspronkelijke model is met een split in de pijpen onderaan en knoopjes, maar dat wilde Kyana niet, vandaar dat ik de broek gewoon toestikte en een omslag maakte. Let wel op, het model valt vrij ruim.

  groetjes en succes ermee. Ik ben trouwens bezig met het bijpassende shirt en topje en ik moet zeggen, het geheel ziet er heel leuk uit voor een groter wordende meid.

  Sabine

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Sabine,

  Ga gauw eens op zoek naar het patroon, ik vind 'm echt leuk.
  Bedankt voor het 'tikken' trouwens....nu nog wat bedenken om op te schrijven. Zal op zich niet zo moeilijk zijn omdat ik net pas begonnen ben met bloggen, dus weten jullie nog niet zoveel van me. 'k Ga er gauw aan beginnen.

  Groetjes Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een mooie broek is dat geworden, die zit je dochter heel goed. Dat vind ik altijd een crime met broeken. Maar deze is geweldig.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een knappe broek zeg.. heel mooi.. ze staat er beeldig mee

  BeantwoordenVerwijderen