zaterdag 10 juli 2010

Setje voor Elise: rokje, top en vestje

Voor Elise maakte ik de afgelopen week bovenstaand setje, bestaande uit een rokje, topje en vestje (hoewel ik vrees dat ze het vestje de eerste dagen nog niet al te vaak zal dragen door het warme weer).
Het rokje is alweer een ABC-patroon, nl. 52. Als stofje kozen we voor eentje dat ik ooit bestelde via het internet bij Stael in Torhout. Bedoeling was toen om een rimpelstofje te hebben voor een 3/4 broek voor één van de dames, maar toen het stofje toekwam, kon het echt niet dienen voor wat ik in gedachten had. Het stofje werd dus opzij geschoven tot... enkele dagen terug. Ineens zagen we hierin het rokje dat Elise wilde (ze had eerst het topje en vestje gekozen en pas op het laatste zochten we een model en stof voor het rokje). Ik moet zeggen, ik vind het stofje eigenlijk heel leuk voor het rokje, het lijkt net wilde zijde wanneer ze het aan heeft.
Vervolgens maakte ik een topje naar het Roos patroon 3008, model A, maar dit oorspronkelijke model bestond uit lintjes die op de schouders werden geknoopt. Aangezien we uit ervaring weten dat deze nogal vaak afzakken bij Elise, kozen we voor een "vast" schouderbandje. Om het topje een beetje extra "allure" te geven, gingen we bij Veritas op zoek naar een geschikt bandje hiervoor. Elise koos er uiteindelijk eentje met een gouddraadje in, wat wel leuk bij het geheel past.
Tenslotte maakte ik haar nog een vestje uit de Sue&Blu van 2009, model 3904. Het stofje had ze vorige maand gekozen, alweer bij Stael in Torhout. Ze vond dit supermooi, dus waarom niet.
Al bij al, ben ik tevreden over het setje!
Ondertussen ben ik bezig aan mijn eerste Elodie.
2 opmerkingen:

  1. Heel leuk. Dat schouderbandje maakt het net iets meer chique. Staat haar heel leuk.

    Groetjes Mariëtte

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik had 't al in 'real' gezien.. en dat topje vind ik toch echt wel heel mooi met die bandjes!

    BeantwoordenVerwijderen