zaterdag 17 juli 2010

Ook hier eindelijk de eerste Elodie
Ook hier is de Elodie-mania toegeslagen. De meisjes zagen op de verschillende blogs al zoveel mooie exemplaren passeren en nu mama het patroon toch had aangeschaft (want eigenlijk vind ik het zelf een even mooi patroon als de meiden), wilden ze er meteen elk eentje (behalve Kyana... zij denkt er nog over na... ). Maar Elise, Elena en Ianka wilden graag zo snel mogelijk om stofjes voor zo'n mooi jurkje. We zijn vorige zaterdag dan maar met z'n allen naar Modecoupon in Sint-Niklaas gereden, waar de 3 jongsten elk een leuk stofje hebben gekozen.
Elise was degene die best nog een jurkje kon gebruiken, vandaar dat zij nu als eerste aan de beurt was. Zij koos voor een subtiel bloemenstofje met paarse en blauwe bloemetjes (Elise zit in een nogal romantische fase momenteel). Het lintje dat erop hangt, is een effen, satijnen exemplaar.
Ondertussen ligt ook de 2de Elodie al geknipt, deze voor Elena. Die wordt als het ware nog romantischer.... wat heb ik toch dromerige meiden :-)
Deze voor Ianka wordt groen. Aangezien haar neefje tegenwoordig alles in het groen wilt, is haar lievelingskleur plots overgeslagen van roos, paars en oranje naar... je raadt het al... groen....


5 opmerkingen:

 1. De Elodie staat haar beeldschoon!! Wat een mooi stofje en het lintje staat er perfect bij!!

  Ik ben heel benieuwd naar nr. 2 en 3!!

  Groetjes, Collie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een feestelijke Elodie !
  Inderdaad ; jouw dochter houdt blijkbaar van 'romantisch'...misschien ligt het aan de leeftijd.
  (Een dergelijke stofje krijg ik aan mijn kleindochter (nog ? )niet verkocht.
  Leuk te lezen dat na roze ; en paars...groen komt. Daar kan ik nog mee leven (haha)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heb jij de hals verhoogt? want hier lijkt het bovenstuk echt wel véél groter dan bij degene die ik maakte.
  Jente heeft hier op de blog iedereen weeral bekeken. Sinds we bij jullie op bezoek waren, spreekt ze alleen nog over 'die 4 meisjes' :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Marijke,

  ja, ik verhoogde hem maar liefst 3 cm. Ik maakte hem oorspronkelijk maar 2 cm hoger, maar Elise had schrik dat, niet lachen hé, dat haar borstjes er zouden uitvallen... niet dat ze die al heeft, hoor! :-)

  En eerlijk gezegd, ik vind het wel mooier als het iets hoger komt, ook. Ik maakte ook deze van Elena 3 cm hoger en denk dat ik hetzelfde zal doen met die van Ianka. Het bovenstukje van maat 104 is écht wel heel klein, als ik het zo zie.

  En... je moet nog maar eens afkomen, hé, met je kindjes. Dan kunnen ze nog eens samen ravotten. Ik had ook de indruk dat het goed klikte tussen hen :-) (en tussen ons ook natuurlijk :-))

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ze staan er één voor één prachtig mee..
  Ook zij staat er beeldig mee...
  zo een leuk kleedje..

  BeantwoordenVerwijderen