woensdag 5 mei 2010

Zucka voor Ianka's optreden op schoolEindelijk is alles klaar voor het schooloptreden van Ianka op 11 en 12 mei. Na de schortjes, kreeg Ianka nog een briefje mee dat van de meisjes verwacht werd dat ze helemaal in het rood zouden gekleed zijn onder de witte schortjes. Liefst een rood rokje met een rood t-shirt.
Nu heeft Ianka tientallen rokjes in haar kast hangen, maar je raadt het al welke kleur er niet tussen hangt... rood....
Mama is dan maar naar Modecoupon gereden in Sint-Niklaas in de hoop daar een passend stofje te vinden. En ja hoor, al snel vond ik een rood katoentje, met erin een bloemmotief geborduurd. Ianka was er ook onmiddellijk weg van.
Ik maakte er een eenvoudige Zucka van Farbenmix van. Ik had in mijn achterhoofd al langer het idee om eens een Zucka voor haar te maken, maar dan met een mooie stoffencombinatie... het lot besliste anders: eerst een vrij eenvoudige Zucka dus... Maar al bij al, ben ik wel tevreden van het resultaat.

Om de rode stof toch een beetje te breken, zoomde ik de onderste volant met een grijs borduurgaren (dit geeft een zilveren glans) en zette ik er 2 strikjes op (gezien bij J.Jensen... vond haar Zucka voor haar kleindochter zooooo mooi! Dus Jenny, hopelijk vind je het niet erg).

Nu beginnen we volop aan haltertopjes. Ik bestelde een patroon van BliXem met dergelijke topjes. Mijn 2 oudste dames hebben nu hier hun zinnen op gezet ;-)

3 opmerkingen:

 1. Oh leuk.. en ik vind dat rood echt niet slecht, hoor.. die kleur mag je al 'ns meer gebruiken ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je mag mij ook wel eens zo een MOOI rokje maken :-)
  Maar ik zie paars wel liever dan rood!
  Ij maakt wel MOOIE kleren!
  Ij bent lief!
  Ij bent leuk!

  Kyana

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Sabine dat is erg he.. op school vragen ze de voorkeur van.. en meestal heb je dat niet liggen.. en dan is het heel handig om een mama als u te hebben.. 1 2 3 en tis al opgelost en gemaakt :-)
  Knap rokje..

  BeantwoordenVerwijderen