dinsdag 25 mei 2010

Mijn eerste jas: een trench coat voor KyanaMijn eerste jas is een feit!!!!! Kyana had eigenlijk nood aan een nieuwe jas en pas nu zag ik het mezelf te doen... Ze had liefst een trench coat, maar een patroon hiervoor was niet zo makkelijk te vinden. Uiteindelijk vonden we op het stoffenspektakel in Antwerpen patroon ABC 78. Meteen kozen we daar ook de stof. Oorspronkelijk was Kyana's bedoeling een paarse jas, maar aangezien ik vond dat ze best een stofje zou kiezen dat een beetje waterdicht is, en deze niet het paars te verkrijgen was, koos ze voor een donkergrijs/zwarte stof (3€/m !!!, van een koopje gesproken). De stof is er zo eentje dat wordt gebruikt voor skipakken en -broeken: microfibre aan de binnenkant en iets glanzend aan de buitenkant. Het enige nadeel is: je kan ze amper strijken.
Al bij al ben ik wel fier op mijn eerste jas. Er volgen er ongetwijfeld nog, al zal het niet voor onmiddellijk zijn. Ik schrok toch wel een beetje van hoeveel werk erin zit. Maar ach, Kyana is er heel tevreden mee, en daar doen we het toch voor... Het is enkel zonde dat ze nu pas af is, nu het weer eindelijk goed begint te worden... maar hier in Belgenland, zal ze weldra toch wel een waterdichte jas kunnen gebruiken :-)

4 opmerkingen:

 1. Mooi! En dapper, als eerste jas een trenchcoat. Het is veel werk, maar wel heel dankbaar, want ze dragen het iedere dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi! En het is ook niet direct de meest simpele trenchcoat met al die details!
  enne... gevallen? :-)) (had de eerste foto vergroot en was de hele jas aan 't bekijken en ineens viel m'n oog erop :-) )

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoe doet je dat toch zeg... en euh ze kan ze vandaag zekers gebruiken... en de komende dagjes.. ;-)
  Die afwerkingen.. amai de eerste jas.. is echt een feit

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een pracht van een jas!! En mooi gemaakt!! En deze kleur is ideaal, want dat past bij alles wat ze draagt! Ik vind hem door dat grijs/zwarte stoer, maar ook sjiek!!

  Hij staat haar prachtig!

  Groetjes, Collie

  BeantwoordenVerwijderen