zondag 28 februari 2010

Sue&Blu jurkje met bolero

Elise was stapelgek op het setje dat ik onlangs maakte voor Kyana (het BK kleedje met Willemientje bolero). Daarom vroeg ze me om haar hetzelfde setje te maken.... Maar aangezien de stof voor het kleedje op was (en mama dus blij dat ze niet weer hetzelfde zou moeten maken ;-) ) had ze al een ander kleedje gekozen, m.n. model 3908 uit Sue&Blu van vorig jaar. Nu, enkel nog een stofje kiezen... Maar daar knelde dus het schoentje... wat had ze graag hetzelfde stofje als Kyana! Vele mensen hadden gereageerd dat het een heel mooie stoffencombi was, dus... ja, dat wilde ze ook wel. Maar, waar vonden we dit stofje nog? Gelukkig was het op 19/2 stoffenbeurs in Gent en onze favoriete winkel, Stael uit Torhout, stond er ook met een standje. Gelukkig hadden zij dat stofje wél nog én hadden ze het ook bij... dan meteen maar 1,5m gekocht. Gevolg: Elise was dolblij!!! Mama moest maar onmiddellijk aan haar kleedje beginnen... maar, wat ik nog niet eerder vertelde op deze blog: ik heb een grondige hekel aan ritsen inzetten... gevolg: het kleedje + bolero liggen al enkele dagen klaar, zonder rits. Deze namiddag vond ik dan toch de moed om de rits erin te zetten. Gelukkig zat ze van de eerste keer goed!
Dus... van zodra Elise thuis kwam van de jeugdbeweging, maar onmiddellijk foto's genomen... Mevrouwtje wil wel morgen, voor school, het kleedje al aan... vrees alleen dat het daarvoor een heel stuk te koud en te nat zal zijn.

6 opmerkingen:

 1. Sabine, wat een prachtig kleedje.. en de stof... kanp hoor... en de bandjes voor op de schouder... knap hoor is het met kant? zie het niet direct goed. Maakt niet uit ook.. tis een pracht kleedje en kan maar duidelijk verstaan dat ze het al wilt aan doen voor op school... dat de lente maar wat vlug in gang schiet zene!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is écht wel al zomers,hé.. Had jij niet gezegd van nu nog met babyribjes te werken omdat het nog winter was? :-)))

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Marijke de lente komt wel meer en meer in huis vanaf deze foto's van het mooie kleedje erop staan he :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Sabine : een vraagje....
  Maakte je dit jurkje mét of zonder onderjurk ?
  Indien mét...wélk stofje gebruikte je ervoor ?
  Ik ben bezig met dit patroon uit te tekenen.
  Grtjs

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mia,

  ik maakte het mét onderjurkje. Maar het onderjurkje maakte ik in voering, enkel de volant maakte ik in de stof van het kleedje.

  groetjes en succes ermee,

  Sabine

  BeantwoordenVerwijderen