vrijdag 12 februari 2010

Bizzkids kleedje met bolero Willemientje


Aangezien Kyana (vorige week 10 geworden) al een heel juffertje aan het worden is, besloten we samen om haar eens iets te maken wat niet écht voor kinderen is ;-)

Het kleedje is er eentje geworden uit Bizzkids (zomer 2009, jurk 4112). Het bovenstukje is gemaakt zoals beschreven in BK (enkel de ruche is weggelaten _ Kyana heeft liever niet té veel franjes), maar het onderpand, maakte ik een heel stuk korter. Volgens de beschrijving in BK, gaat het om een lange jurk, met onderaan dan nog eens een brede rimpelstrook. Kyana verkiest (en op haar leeftijd moet je ze al eens een beetje keuzevrijheid geven) een kortere jurk die ze eventueel als tuniek kan dragen op een jeansbroek... dus... is het een kortere versie geworden.
Het stofje kocht ik vorig jaar bij Stael (Torhout België). Ik vond het onmiddellijk een heel leuke print, maar toen ik thuis kwam, wist ik niet onmiddellijk wat ik er best mee maakte. Ik denk dat ik de stof wel 100 keer in mijn handen heb gehad, voor ik uiteindelijk de knoop doorhakte voor dit kleedje...


Het bolero'tje is gemaakt volgens het Willemientje-patroon van Farbenmix. Hiervoor gebruikte ik een mouseskin. Ik had voordien nog niet met deze stof gewerkt, maar het is reuzegoed meegevallen. Al langere tijd vond ik deze stof er heel leuk en knus uitzien. Er zullen zeker nog kledingstukken in deze stof komen (heb trouwens nog een 2-tal meter hiervan liggen ;-) )

4 opmerkingen:

 1. Sabine PRACHTIG ZEG!
  Trouwens voor Kyana nog een gelukkige 10de verjaardag hoor! En wat een mooie dikke haren heeft zij zeg! Knap kleedje en wat een mooi stof! en het vestje... PRACHTIG hoor!
  Ik vind de onderkant van het kleedje heel goed geslaagt een mooie lengte.. ik zie graag frangnes, maar voor jongere meisjes. Maar zoals Kyana er staat.. de max vind het echt waar mooi!
  XXX

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nathalie,

  bedankt voor de leuke reactie!!!!
  Zoals beloofd, zal ik morgen een foto nemen van het Hello Kitty rokje dat ik vorige zomer maakte voor Ianka. Dan zet ik het onderaan bij op deze blog.

  Groetjes en nogmaals bedankt voor de leuke reactie!

  Sabine

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Met zo'n setje gaat ze wel veel jongensharten veroveren denk ik, dus pas maar al op :-). De kleurtjes passen weeral heel goed bij elkaar. Mouse skin heb ik ook al willen verwerken, maar toch nog niet gekocht.. misschien volgende winter dan wel, als m'n voorraad weer wat kleiner is...

  BeantwoordenVerwijderen