dinsdag 23 augustus 2011

Shirt voor mezelf uit Knip 05/2009




Na lang aarzelen en aandringen van anderen, maakte ik nog maar eens een kledingstuk voor mezelf. Dit keer het fameuze shirt uit Knip van 05/2009. Ik zag het patroon al meerdere keren voorbij komen en vind het nog steeds een leuk modelletje (ik maakte het shirt al eens in 2009).
Het stofje komt uit Modecoupon in Sint-Niklaas. Het hing daar op een paspop gedrappeerd en het viel me onmiddellijk in de smaak.
Zoals vorige keer maakte ik maat 38, maar misschien had het toch net iets kleiner gekund.... maar... wat ik nu wel zie op de foto's, is mijn buikje... blijkbaar heb ik al goed genoten van het verlof... binnenkort is het dus weer tijd om een beetje op ons eten te letten, maar... da's nog niet aan de orde deze week... We gaan er nog een beetje van genieten, onze laatste week vakantie.

maandag 22 augustus 2011

Tractor-slabbetjes



Op vraag van een lieve vriendin borduurde ik 2 slabbetjes, voor elk van haar kleinzoontjes 1. Ze vroeg me wel of het mogelijk was om op de slabben telkens een tractor te borduren, vooral omdat het oudste kleinzoontje dol is op tractoren. Aangezien ik geen enkele tractor in lijnfiguur had, besloot ik maar om zelf een leuke kindertekening te gaan digitaliseren met dit als eindresultaat.

De slabben liggen nu klaar om verstuurd te worden. Hopelijk vindt de bestemmeling het een leuk eindresultaat.

zondag 21 augustus 2011

Burda 9745 shirt: rood met stipjes





Wat schaam ik me dood!!!! De laatste 2 maanden maakte ik zoveel kledingstukken en er komt maar niks op mijn blog.... Probleem is dat ik gewoon vergeet foto's te nemen van de gemaakte kledingstukken .... Plechtig beloofd: morgen maak ik werk van het fotograferen van een aantal stuks (voor zover deze niet in de was liggen natuurlijk want we zijn net terug van een weekje Pony Park City nabij Slagharen en dan belanden er bij thuiskomst gigantisch veel kledingstukken in de wasmachine en wasmand). Maar... hier toch al één kledingstuk: alweer een shirtje voor Kyana, naar het Burdapatroon 9745. Wij vinden hier allemaal dat het shirt zo'n mooie pasvorm heeft, vandaar dat het weer hetzelfde modelletje is geworden.

dinsdag 9 augustus 2011

Borduren, borduurde, geborduurd... veel geborduurd










Van naaien komt de er de laatste tijd niet zoveel in huis.... Er is hier zoveel te doen: het is vakantie voor de kindjes, zelf net veranderd van werk, ... waardoor het naaien toch een beetje naar de achtergrond is verschoven, maar... nu heb ik ook vakantie. Vanaf 15/8 zijn we wel voor een weekje weg, maar deze week en de week van de 22ste, zal ik hopelijk toch één en ander kunnen verwezenlijken.

In tussentijd kreeg ik wel behoorlijk wat borduuropdrachten, wat ik heel graag doe. Hierbij een selectie van de dingen die ik borduurde de afgelopen dagen.

woensdag 3 augustus 2011

Jongensshort en slaapkleedje op bestelling





Hierbij nog 2 kledingstukken die ik maakte voor de kindjes van mijn ex-collega. Voor zoontje Rodolphe maakte ik een short, uit Bizzkids 2008, nummer 3441. Het model is iets vereenvoudigd, met niet zoveel zakken omdat mijn ex-collega een badge vooraan, onderaan de short wilde en een borduurtje op de achterzak van een ankertje. Ik vind het zelf een heel erg leuke short geworden en ik kreeg ook al een sms'je, van op de vlieghaven dat de short perfect past :-)

Daarnaast maakte ik ook voor haar dochtertje nog iets, nl een slaapkleedje. Er was nog wat stof over van de pyjama die ik voor Margaux maakte en het is altijd zo'n zonde om de restjes weg te gooien, vandaar dat ik voorstelde om er dit leuke slaapkleedje mee te maken, gebaseerd op het patroon FM Quiara. Ook dit werd enthousiast onthaald. Wat is het toch leuk om die kindjes blij te maken!