zondag 22 mei 2011

Zomers bloemenjurkje - Burda 9697 - voor Elise


Toen Elise onlangs dit stofje zag liggen in Modecoupon in Sint-Niklaas, was ze onmiddellijk verkocht. Ze koos daar meteen ook een patroon voor een jurkje... dat werd een patroon van Burda, 9697.
Tijdens het maken van het jurkje bedacht ik al dat de jurk toch wel vrij recht, naar onderen toe, loopt. Ik bedoel hiermee dat er niet écht een taillering leek in te zitten.... Maar... aangezien ik dit jurkje wilde maken voor Elise als verrassing voor haar schitterend rapport, stak ik hem toch maar in elkaar op moment dat ze samen met papa was gaan geocachen, maar... mijn vrees werd werkelijkheid... Toen Elise gisterenavond het jurkje paste, vond ik het toch wel een teleurstelling.... het leek net een zak... maar... plots bedacht ik dat ik nog wat overschot had van het bruine satijnen lint waarmee ik de schouderbandjes maakte.... ik maakte hiervan nog een knooplint voor achteraan en ik moet zeggen... nu heeft de jurk toch wel iets meer model dan voorheen en ben ik er eigenlijk toch wel tevreden over.

6 opmerkingen:

 1. Goed opgelost, zeg!! Het geeft gelijk ook een kleuraccentje op de rug. Ik vind het een prachtig jurkje geworden en het staat haar heel goed!!

  Groetjes, Collie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is een leuk, zomers jurkje geworden zo. En met het bandje achter, zit er meteen taillering in. Fijn is dat toch, als je een patroon naar je eigen wensen kunt aanpassen.
  Groeten, Nienke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Amai, da's echt weer 'n madammenjurkje,hé.. wat word ze toch groot!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Whow : wat chic !
  Mooi stofje !
  En het bruine lintje kleurt zo mooi bij haar licht gebronsde huid.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wederom een mooie jurk. Hele leuke oplossing met het bandje!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja ja kleine meisjes worden groot.Echt een jurk voor haar leeftijd!Goed opgelost met de koordjes aan de achterkant,en het geeft bovendien net dat beetje extra taille.

  BeantwoordenVerwijderen