zondag 3 april 2011

Jurkje Burda 9696 - voor eerste communie grote zus?


En hier is eindelijk het eerste jurkje voor de eerste communie van Elena op 29 mei. Zoals ik in een eerdere blogpost al vermeldde, stelde ik de dames die hun communie niet doen, voor om een mooi setje te kiezen bij Benjamin's Kids (de winkel waar Elena's communiekleertjes vandaan komen). Elise was de eerste die aangaf dat ze eigenlijk liever een jurkje had dat mama had gemaakt, waarop prompt de rest volgde. Kyana en Elise hadden vrij snel een patroon gevonden, maar Ianka wilde hetzelfde kleedje, maar... was daar eigenlijk iets te jong nog voor. Daarom gingen we op zoek naar een ander patroon, dat er toch een klein beetje op leek, maar meer geschikt was voor haar leeftijd.
Toen we samen op internet aan het zoeken waren, werd Ianka's aandacht onmiddellijk getrokken door het patroon Burda 9696. Initieel leek me dit inderdaad wel wat, maar nu het jurkje klaar is, heb ik toch wel ernstige twijfels.... ik weet eerlijk gezegd, helemaal niet of ik dit wel een leuk jurkje voor deze gelegenheid vind.... We hebben nog even de tijd om hierover na te denken.... Jullie horen ongetwijfeld wat het uiteindelijke verdict wordt...

10 opmerkingen:

 1. Waarom niet, Sabine ?
  Moest Ianka nu zélf haar communie doen , dan zou ik ook twijfelen ; maar zij is het 'zusje van'.
  En laat haar het jurkje eens passen met mooie zomerschoentjes ...het plaatje zal er gewis voldoende feestelijk uitzien.
  Als ik al een twijfel zou hebben...dan zou het over het lichte paars zijn dat misschien nét iets té licht van tint is voor Ianka .
  Maar dat kan best een heel persoonlijke mening zijn , want zoals je weet houd ik van kleurig en fel.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. huh?? twijfel?? Ik had nu net eens 't idee van WOW!!!!! wat een mooi model! én echt wel feestelijk met die strik!
  En het lichtpaars vind ik heel fris (nu ja, paars in alle tinten is wel m'n lievelingskleur, dat heeft er misschien ook wel wat mee te maken..)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Twijfel...??? Waarover dan...??? Het is een prachtig jurkje, van een mooi stofjescombi, met feestelijk strik. Bijpassende schoentjes, mooie speldje in de haartjes... dan is het helemaal af!

  De dame is er zo te zien helemaal blij mee.

  Groetjes, Collie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind het ook een prachtige jurk en de lichtpaarse kleur vind ik ook heerlijk fris! Erg mooi met die strik! Ik hou hier ook wel erg van!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Twijfel?? Deze is kei leuk zeg! Heel mooi en dat vind ze zelf ook zo te zien. Vooral die strik achterop. Ik vind hem helemaal perfect voor zo'n gelegenheid. Gewoon aantrekken zou ik zeggen.

  Groetjes mariëtte

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Sabine, ik vind hem echt heel stijlvol en zeker een jurk voor een bijzondere gelegenheid. Ik weet alleen niet wat de gebruiken en gewoontes zijn met een communie, dus daarom kan ik je natuurlijk niet adviseren met wel of niet.
  groetjes Danielle

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ken de gewoontes hier ook niet van ,maar het lijkt me erg geschikte jurk!Heel mooi in ieder geval.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik vind het een prachtige (feest)jurk. Nu ben ik (ook) niet zo bekend met communie doen, maar ik dacht meteen: voor pasen zou deze jurk schitterend zijn, dus waarschijnlijk ook wel voor een communiefeest. Ze kan hem straks in ieder geval aan op een mooie zomerse dag.
  Groeten, Nienke

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ook ik vindt het een prachtige jurk!
  Het staat haar geweldig en de jurk draait ook heerlijk, wat wil een dame nog meer:-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Sabine

  dit is echt een supermooi schattig jurkje.
  Ze ziet er stralend uit.

  Groetjes
  Angelique

  BeantwoordenVerwijderen