dinsdag 19 april 2011

Grote veranderingen op komst...

Toch even een kleine mededeling... hoewel deze niks met naaien te maken heeft, wil ik ze toch graag met jullie delen.

Sedert 1 juli 1997, de dag dat ik afstudeerde als licentiaat financiële en handelswetenschappen, werk ik voor Record Bank (een Belgische dochtermaatschappij van de Nederlandse bankverzekeraar ING). Of, eigenlijk zit de situatie zo: in 1997 begon ik te werken voor "De Vaderlandsche Spaarbank", die in 2000 fusioneerde met Dipo en SEFB en de nieuwe naam "Record Bank" meekreeg.
Sinds het prille begin werk ik op de dienst "Credit Risk Management". Daarin ben ik verantwoordelijk voor het aanleggen van de provisies, voor de bepaling van het eigen vermogen dat de bank moet aanhouden, ... en dergelijke meer van deze specifieke bankgerelateerde taken.

Maar nu, na 14 jaar trouwe dienst bij Record Bank, ga ik mijn leven toch een totaal andere wending geven. Mijn schoonouders hebben een bank- en verzekeringskantoor, waarin ook mijn echtgenoot werkzaam is. Nu mijn schoonouders stilaan de pensioengerechtigde leeftijd benaderen, heb ik, in samenspraak met mijn echtgenoot en zijn ouders, beslist dat ik ook ga instappen in het kantoor (wat ook een Record Bankagentschap is). Dit houdt in dat ik de kinderen nu dagelijks zelf naar school zal kunnen brengen, maar... deze beslissing heeft ook een keerzijde: als zelfstandige moet je veel meer uren werken dan als loontrekkende... Voor mij, en ook voor mijn echtgenoot, blijft ons gezin prioritair. We gaan trachten om even veel uren met de kinderen door te brengen dan nu het geval is.

Maar... daarbij hoop ik ook oprecht dat er nog voldoende tijd overblijft om te naaien... want dat is nu écht een passie geworden. Ondertussen gaat het een heel stuk verder dan een "gewone hobby". Maar... dat zien we binnenkort dan wel weer. In elk geval: als mijn echtgenoot 's avonds bij klanten moet, ben ik zowiezo thuis om bij de kinderen te blijven. Hopelijk heb ik dan nog een beetje tijd om, wanneer ze in bed liggen, nog wat achter de naaimachine te kruipen.

Och, we gaan ons hier nog geen zorgen om maken. We zorgen er gewoon voor dat er voldoende tijd overblijft om te naaien!

5 opmerkingen:

 1. Veranderingen in werk zijn altijd spannend. Het scheelt dat je in ieder geval al veel 'bank'kennis hebt. En het bloed kruipt waar het niet gaan kan, dus tijd om te naaien vind je altijd wel.
  Je hebt trouwens (een deel van) mijn give away gewonnen, zie mijn blog voor details.
  Groeten, Nienke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tuurlijk ga jij nog tijd hebben, dat maak jij mij toch ook altijd wijs dat ik dat na augustus nog ga hebben...
  Wel grappig van onze 'wissel'... ik kom terug bij Record als jij weg gaat (heel spijtig)..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is zeker een hele verandering. wel positief dat je dan je kinderen zelf naar school kunt brengen en van de reistijd ben je ook af. Dat gaat je best lukken joh! Je zal eerst een nieuw ritme moeten vinden en dan zal het allemaal best goedkomen.En tsja dat naaien, jij hebt precies hetzelfde als ik, dat kan je niet loslaten he? Het is ook gewoon een heerlijke ontspanning.
  succes straks met je nieuwe job!
  groetjes Danielle

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat spannend allemaal! Maar ook wel erg leuk! Ik kan me voorstellen dat je hele huishouden, gezinsleven even op de kopstaat doordat je weer in een nieuw ritme moet komen, maar ik denk dat je die snel vindt.
  Hopelijk hou je nog wat tijd over om te naaien, want ik vind het heerlijk om met je mee te lezen en te kijken wat je allemaal maakt!
  Groetjes CIndy

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat is een spannende verandering, maar ook een leuke... Ook fijn dat je de kinderen zelf naar school kunt brengen. Ik vind het namelijk ook erg prettig, dat ik dat zelf een beetje kan indelen.

  Heel veel succes en plezier met alle veranderingen!!

  En naaien... túúrlijk blijf je dat lekker doen... je kan niet zonder als je met zo veel plezier zulke mooie creaties maakt als jij!

  Groetjes, Collie

  BeantwoordenVerwijderen