zaterdag 12 februari 2011

Anouck van Mamu Design







Onlangs kocht ik me bij Cassis een lange, gebreide vest. Toen ik hiermee thuis kwam, vroeg Kyana me onmiddellijk er ook eentje voor haar te kopen, maar... blijkbaar is dat niet zo makkelijk te vinden in kindermaten...
Na heel lang zoeken op allerlei sites, vond ik uiteindelijk het patroon Anouck van Mamu Design. Daar kon ik wel wat mee....
Vorige zaterdag reden we dan maar snel even langs Modecoupon in Sint-Niklaas. Daar vond onze oudste dame onmiddellijk een stof naar haar zin.
En na enkele uurtjes naaien is dit het eindresultaat. Kyana is er superblij mee en bestelde er onmiddellijk een tweede, voor wanneer deze in de was zit. Ook Elise gaf al haar bestelling door.
Het zeepaardje, te zien op de onderste foto, heb ik bevestigd met een lusje, zodat ze het weer kan los- en vasthaken, naargelang... Het is eigenlijk een bedeltje dat ik kocht bij Veritas. Het voordeel hiervan is (ik kocht er onmiddellijk 3 verschillende) dat ze kan veranderen zoals ze zelf wenst.

6 opmerkingen:

  1. Heel mooi vest is dat geworden! Ik vind de stof ook goed gekozen, ik snap wel dat ze er meteen 2 wil hebben
    Het patroon zal hier vast ook ooit aangeschaft worden, ik vind het zo'n leuk patroon!
    Van die bedeltjes kun je ook bij de C&A kopen, ik zag ze kortgeleden voor 1 euro per 3 hangen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een heerlijk vest is dat, prachtige stof heb je daar voor gebruikt! Je kan met dat vest heerlijk variëren, stoer of romantisch. Leuk dat ze met een bedeltje kan variëren.

    Bridget heeft een donkerblauwe exemplaar (gekocht hoor). Als ze een stoere bui heeft draagt ze het vest op een skinnyjeans of op een "paardrij"broek en in een romantische bui gaat 'ie op een off-white petticoat met stoere laarzen.

    Groetjes, Collie

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooi vest is dit geworden!. Lijkt me erg lekker zitten. Hij valt wel langer aan de achterkant dan ik had verwacht. Of kun je dat zo aanpassen?
    Groeten, Nienke

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi Nienke,

    het patroon geeft deze lengte aan achteraan, maar volgens mij kan je de lengte aanpassen naar wat je wilt. Uiteindelijk is het een heel eenvoudig patroon: 2 voorpanden, 1 achterpand en de roezels. Als je zorgt dat alle delen mooi op elkaar blijven aansluiten, kan je zonder probleem de vest korter maken.
    Ik persoonlijk vind het wel mooi als de vest zo lang valt, maar da's een kwestie van smaat natuurlijk :-)

    groetjes,
    Sabine

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een mooi vest. Lijkt me heel lekker zitten ook.
    Doe je trouwens mee aan mijn give away? Jij was tenslotte mijn 1e blogvolger....:-) Kan alleen vandaag nog!
    Groetjes Conny

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hoi Sabine,

    Helaas heeft Lara jou er niet uitgetrokken bij mijn give away.....maar ik heb je wel een award gegeven.....kijk maar even op mijn blog.
    Je moet zelf maar even zien of je er iets mee doet....maar hij is je gegund hoor!

    lieve groet Conny

    BeantwoordenVerwijderen