woensdag 29 juni 2011

Een collega blijgemaakt

Een alleenstaande, ondertussen ex-collega (want ik stopte deze maandag, 27 juni, met werken bij Record Bank), vroeg me lief een 2-tal bloesjes en een rokje voor haar dochtertje te maken. Natuurlijk wilde ik dat....de kleerkasten van de eigen dames loopt immers over....

Ze koos voor 2 Burda 9573 bloesjes:




De dame in kwestie vroeg me wel de bloesjes een 15-tal cm langer te maken zodat ze ook als tuniek dienst konden doen.

Verder maakte ik ook een Butterick rokje (ik vergat natuurlijk het patroonnummer te noteren...). Aangezien ik hier geen andere model beschikbaar had, is Kyana zo lief geweest te poseren in dit rokje, maar het is haar écht té klein. Het meisje, waarvoor het rokje bestemd is, is een stuk jonger dan Kyana.

zaterdag 25 juni 2011

McCall's topje M5798







In navolging van het topje dat ik onlangs voor Elise maakte, maakte ik nu hetzelfde topje voor Elena, maar dan een maatje kleiner. Het topje van Elise viel zo in de smaak dat Elena er prompt ook eentje wilde.
Het is dus weer volgens het patroon McCall's M5798. Gegarandeerd volgen er nog van deze topjes, maar... dan zal de zon eerst haar intrede moeten doen want vandaag vind ik het weer heel erg koud.

Oh ja, het stofje is er weer eentje dat ik kocht op het stoffenspektakel in Antwerpen, bij de mensen die ook de website "Stoffenkoning" hebben. De naam van hun winkel weet ik niet exact.

zondag 19 juni 2011

3 maal BK 3014 ondersteboven





Toen Elise het Bizzkids-stofje met de ruches zag liggen op het stoffenspektakel in Mechelen, enkele weken geleden, wilde ze het per sé hebben. Ze vond het gewoon super! Toen we dan nog aan een kraam deze versie van het BK 3014 jurkje zagen hangen was ze volledig verkocht. "Toe mama, krijg ik zo'n jurkje?". Op zich vind ik het niks speciaals, maar aangezien na Elise, Elena en Ianka ook volgden met de vraag voor zo'n jurkje, heb ik maar toegegeven. Eens thuisgekomen beseften de dames dat, wanneer we de stof goed hingen, ze geen paarse strepen meer zagen, maar enkel een paars afgewerkte ruche. Gevolg: ze wilden dat ik dat stof omkeerde, dus ondersteboven verwerkte. Och ja, wat kan je daar tegen inbrengen? Zo gezegd, zo gedaan... en hier het resultaat: 3 ondersteboven-tricot jurkjes.

De foto's zijn niet zo heel goed. De jurkjes zijn nog niet gestreken en eigenlijk is mijn tricot voor het bovenstukje net iets te dun, maar dat deert de dames niet. Zij zijn zielsgelukkig met hun nieuwe jurkje :-)

woensdag 15 juni 2011

ABC 77 set: ballonrokje en blouse








Elise is uit veel kledij van vorig jaar uitgegroeid, daarom is zij dringend aan een aantal nieuwe setjes toe. Nu maakte ik haar de set van Abacadabra 77, bestaande uit een donkerpaars, linnen ballonrokje en een luchtige blouse. Bedoeling was, ook van het patroon, om de blouse te versieren met linten aan de mouwen en tussen de panden en de ruches, maar... onze eigenwijze dame besliste dat er geen linten aan haar blouse mochten komen. En aangezien de jongedames van vandaag de kledij niet willen dragen als ze niet aan hun wensen voldoet, besliste mama maar om dochters wensen te vervullen...

zaterdag 11 juni 2011

ABC 52 setje: rokje en Hello Kitty bloesje









In de hoop dat het weldra weer zomer wordt, maakte ik voor Ianka dit setje naar het ABC 52 patroon. Momenteel maak ik voor Ianka alles in maat 116, omdat maat 104 toch een beetje krap begint te zitten aan haar buikje. Dit soort bloesje moet echter helemaal goed passen, maar die 116 stond wel heel erg open achteraan. In plaats van het hele bloesje te versmallen (met het risico dat wanneer ze wat bijkomt, het al niet meer zou passen), maakte ik achteraan een tunneltje en stak er een elastiekje door. Zo sluit het altijd mooi aan.
Als stofje gebruikte ik een zeemzoet Hello Kitty stofje dat ik kocht op het stoffenspektakel in Antwerpen bij de mensen van de webwinkel "Stoffenkoning". Ik kocht daar ook meteen een felroze poplin voor het rokje (ook naar het patroon ABC 52) eronder. De kleur van het rokje is exact het roze uit het kleedje van Hello Kitty.

Zoals duidelijk te zien op de foto's is onze jongste dame superblij met haar nieuwe setje. Hopelijk kan ze het snel aan.

woensdag 8 juni 2011

Streepjesshirt van Burda






Nog even snel een shirtje voor Kyana gemaakt. Zij heeft momenteel een groeischeut of hoe zeg je dat voor een tienermeisje? Zij begint meer uit te zetten en bijgevolg zijn veel van haar topjes en shirtjes van vorig jaar toch wel te nauw geworden. Daarom maakte ik haar, van een lapje tricot, dat ze koos op het stoffenspektakel in Antwerpen, die shirtje. Het patroon is dat van Burda, 9745. Ik maakte het shirt nog nooit, maar vind nu wel dat het heel leuk valt, niet te breed, niet te smal, niet te kort, niet te lang... kortom, het bevalt ons volledig. Er zullen er zeker nog wel enkele volgen.

En nu op naar de iets grotere projekten.

zondag 5 juni 2011

Afscheid....

...gelukkig is het "maar" van een wagen....
Mijn wagen, een Volvo V40, waar ik mee reed sinds juni 2006 is niet meer door de keuring gekomen... Deze wagen behoorde voordien toe aan mijn echtgenoot, maar... op de moment dat ik zwanger was van ons 4de kindje, moesten we een grotere gezinswagen hebben. Daarom hebben we toen een Mercedes Vito aangekocht en... aangezien er op die moment dus 4 kinderstoeltjes in de wagen moesten, was ik genoodzaakt mijn geliefde Citroën AX te verkopen en met de Volvo van Vincent te beginnen rijden. En ja, een mens raakt al snel gehecht aan zijn wagen en met spijt in het hart, brachten we hem deze middag naar een handelaar die im-en exporteert in tweedehandsvoertuigen.
Hopelijk is mijn nieuw bestelde wagen, een zilvergrijze Volvo V50, snel beschikbaar! Nu zal Vincent me morgenochtend naar het station moeten voeren, me komen oppikken wanneer ik terugkom van het werk, samen met mij de kindjes gaan oppikken... kortom: een hele rompslomp... maar ach, het is maar voor enkele dagen....

En... zoals mijn eerste zin aangeeft: het is gelukkig maar een wagen waar we afscheid moeten van nemen. Met deze begin ik dus écht aan een heel nieuw leven: vanaf 1 juli een nieuwe baan, bij mijn echtgenoot in de zaak en een nieuwe wagen. Wie weet wat brengt de nabije toekomst nog aan veranderingen?

vrijdag 3 juni 2011

McCall's topje M5798







Nu de drukste dagen een beetje achter de rug zijn en het weer weer wat mooier wordt, maakte ik dit Mc Call's topje voor Elise. De stof kocht ik enkele maanden terug op het Stoffenspektakel in Antwerpen bij de mensen van de webwinkel "Stoffenkoning". Onze dames vonden er onmiddellijk een hele reeks leuke stofjes, dus... binnenkort volgen er nog creaties met stofjes van die winkel.
Nu, het topje zelf... Op zich is het niet zo'n moeilijk model, maar er kruipt toch wel wat tijd in om vb de hals mooi af te werken, de rimpels goed te maken, ... (misschien schaf ik me binnenkort beter eens een goed rimpelvoetje aan...), maar het eindresultaat vind ik wel leuk. Er volgen er binnenkort nog wel een paar, denk ik.