zaterdag 11 juni 2011

ABC 52 setje: rokje en Hello Kitty bloesje

In de hoop dat het weldra weer zomer wordt, maakte ik voor Ianka dit setje naar het ABC 52 patroon. Momenteel maak ik voor Ianka alles in maat 116, omdat maat 104 toch een beetje krap begint te zitten aan haar buikje. Dit soort bloesje moet echter helemaal goed passen, maar die 116 stond wel heel erg open achteraan. In plaats van het hele bloesje te versmallen (met het risico dat wanneer ze wat bijkomt, het al niet meer zou passen), maakte ik achteraan een tunneltje en stak er een elastiekje door. Zo sluit het altijd mooi aan.
Als stofje gebruikte ik een zeemzoet Hello Kitty stofje dat ik kocht op het stoffenspektakel in Antwerpen bij de mensen van de webwinkel "Stoffenkoning". Ik kocht daar ook meteen een felroze poplin voor het rokje (ook naar het patroon ABC 52) eronder. De kleur van het rokje is exact het roze uit het kleedje van Hello Kitty.

Zoals duidelijk te zien op de foto's is onze jongste dame superblij met haar nieuwe setje. Hopelijk kan ze het snel aan.

5 opmerkingen:

 1. Erg leuk geworden! Mijn dochter zou ook helemaal gecharmeerd zijn van dit setje. Vooral de Hello Kitty stof. Slim opgelost door een tunneltje met elastiek in het rugpand te verwerken.

  Groetjes,

  Astrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Schattig ; fris; zomers ; origineel....
  dit zou hier ook wel in de smaak vallen !
  Speciaal het bloesje dan : én voor het Hello Kitty-stofje...én voor de blote rug ; want een bloesje met open rug staat in de top 3 van het kleine madammeke.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Sabine

  Heel schattig ons Farah vind het ook super.

  Groetjes
  Angelique

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wat een geweldig blousje !! die hello kitty is hier bij mijn nichtjes ook helemaal HOT.
  Het staat haar super!! leuke foto's ook !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een vrolijk setje zo, dat zal veel gedragen worden zeg!
  Zo'n elastiekje is toch maar een mooie oplossing he, ik gebruik het ook vaak zo, en dan ook wel eens bij rokjes als ze net iets te wijd zijn. Ideaal.
  Gr, Klazina

  BeantwoordenVerwijderen