zondag 25 september 2011

setje voor Elise : ABC102-knoopvestje en rokje uit BK zomer 2008Met het mooie weer van de laatste dagen kon ik het niet echt voor mijn hart krijgen om al aan de winterkledij te beginnen. Elise had een tijdje geleden dit bolletjesstofje al gekozen voor een rokje, maar om één of andere reden was het er nog niet van gekomen om dit rokje voor haar te maken. Misschien is dat omdat ik vind dat er zo weinig leuke rokjespatronen voor meisjes van 10 zijn... Nu ja, samen met dat stofje kocht ik ineens een bepassende tricot. Ik wist nog niet waar hij kon voor dienen, maar... plots kwam Elise met het idee voor een knoopvestje (ik was nl. een gelijkaardig vestje aan het maken op die moment voor Margaux, het dochtertje van een vriendin).

En dit is het uiteindelijke resultaat. Het patroon van het rokje komt uit BK zomer 2008 en het knoopvestje is ABC 102, zoals ik er al een aantal maakte in het verleden.

Wie een beetje aandachtig kijkt, merkt dat het rokje al heel erg gekreukt is... dat is omdat Elise al sinds vanochtend het rokje aan heeft. Onder het knoopvestje draagt ze een niet echt bijpassend shirt, maar... de zussen droegen vandaag allemaal een t-shirt dat we kochten in Pony Park City, eind augustus, dus... Elise wilde ook dat shirt aan... Nu ja, qua kleuren kan het er nog wel bij....

8 opmerkingen:

 1. heel leuk alweer ;-) grts k

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De kleuren staan haar erg mooi. Wederom weer een mooi setje!

  Groetjes Bianca

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi (nazomers)setje!Het shirtje viel me iid gelijk op.
  Maar wel een super leuke herinnering voor je meiden aan een vast onvergetelijke dag!En het knoopvestje is volgens mij heel lang door te dragen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuke rok, ga ik ook eens opzoeken in die Bizzkids. Het wikkelvest staat er erg leuk bij. En draagt Elise tegenwoordig een bril? Wat me nog niet eerder opgevallen.
  Groeten, Nienke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. HOi

  Leuk stelletje en net wat de andere zijden
  dat knoopvestje kun je heel lang door dragen
  en als het even mooi blij is het helemaal mooi

  groetjes jennie.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuk setje weer! Ze is er erg blij mee zo te zien. Mooie kleur. en handig zo'n vestje in deze tijd. Heb er voor Esther laatst ook een paar gemaakt, dan kan dat nog een poosje over de zomerkleren aan. Heel praktisch.
  Gr en tot je volgende maaksel, Klazina

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Sabine, ik vind dat je een mooi set hebt gemaakt. Vooral de stof van de rok vind ik zo mooi. Altijd handig die vestjes, hij lijkt nog iets aan de ruime kant of niet? Maar ja dan kan ze groeien.
  groetjes Danielle

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @Danielle,

  ja, het vestje is idd nog aan de ruime kant. Het vorige is vrij nipt geworden aan de mouwen en daarom nam ik een maatje groter. Ik maakte dit vestje op een moment dat Elise niet thuis was... Niet zo'n slim idee dus, want achteraf, bij het passen, vond ik het veel te breed voor haar... maar... dat heeft ook een voordeel: Elena is wat breder gebouwd dan Elise en dan zal het binnen een jaar of 2 misschien mooi vallen voor Elena :-)

  groetjes,
  Sabine

  BeantwoordenVerwijderen