zondag 18 september 2011

It's A Fits 1002 in chocoladebruin

Dankzij de vele positieve reacties die ik kreeg op mijn tuniek en mijn shirtje, vond ik de moed om toch nog maar een kledingstuk voor mezelf te maken. Ik zag de vest van It's A Fits 1002, al een aantal keer passeren op sancho en op diverse blogs en... da's nu net het type vest dat ik heel erg graag draag. Vandaar dat ik me stof bestelde bij de Stoffenkraam (3€/m nvdr, geen ramp voor het geval het moest tegenvallen....). Op amper enkele uurtjes tijd zat de vest in elkaar. Het patroon is niet zo heel moeilijk, het meeste tijd, kroop volgens mij, in het knippen van de stof.
Als test droeg ik deze vest een dag op kantoor. Als er niemand op reageerde, wist ik zeker dat niemand het zag dat ze zelfgemaakt was en dat ze dus niet écht te onderscheiden was van een gekocht kledingstuk. En... de test is geslaagd. Niemand heeft er een opmerking over gemaakt en toen ik vrijdag vroeg wat ze van mijn vest van donderdag vonden, herinnerden de bedienden zich de vest en geloofden ze amper dat ze zelfgemaakt was. Alweer een opstekertje voor mijn zelfvertrouwen :-) Ondertussen is dat zelfvertrouwens zelfs zo erg opgekrikt dat ik nog een tuniek voor mezelf maakte (maar moet er nog een foto van nemen en me stof meebracht van het stoffenspektakel in Antwerpen voor een jas/vest en een tuniek)

Dank dus aan iedereen voor de positieve reacties!

11 opmerkingen:

 1. Kijk!!! Dat is inderdaad nog eens goed voor je zelfvertrouwen. Enne... de kleding die jij maakt is mooier gemaakt dan die in de winkel hoor!!!!

  Heerlijk hè, kleding voor jezelf maken en dat het dan zo mooi staat en lekker zit. Wel een bak dat je een testdagje hebt met je vest hebt gedraaid, maar hij is super hoor!

  Ik benieuwd naar je tuniek wat je gaat maken van je nieuwe stof!

  Groetjes, Collie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je hebt een mooi vest gemaakt! Met die grote hoeveelheid kleding voor de meiden mag je zeker nu wel eens wat dingen voor jezelf maken! Het staat je goed, dus ik ben beniewd naar je tuniek!

  Groetjes mama C

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat vind ik nu eens een supergeslaagd vest.
  en wat een test....vest aandoen op kantoor en kijken wat de reacties zijn !
  Heel slim van je !

  Ik had vanmorgen zo'n problemen om een geschikt vest te vinden boven mijn bloesje ; omdat geen enkel vest lang genoeg was...misschien is dit vest ook haalbaar voor een maatje meer ?

  Dankjewel voor de inspiratie.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Amai! Prachtig hoor! Knap gemaakt en een super mooie kleur! 100% geslaagd!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een gaaf vest! Staat je super. Ben benieuwd naar de volgende creaties voor jezelf!

  Groetjes Bianca

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik hoop dat jouw vertrouwen alleen maar groeit want deze vest is schitterend ! En wees gerust : de kleren die je maakt, kunnen zo uit een chique boutique komen (dat compliment heb ik al gehoord van mensen die de kleren gezien hebben die je voor mijn kinderen gemaakt hebt) ! Knappe vest !

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een mooi vest, echt zo'n ding dat je snel over je kleding aandoet. Het staat je goed. Ik ben benieuwd naar je tuniek en jas.
  Groeten, Nienke

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een mooi vest heb je gemaakt. Heel leuk en ziet er supergoed uit.
  Ga zo door he! Gr, Klazina

  BeantwoordenVerwijderen
 9. je mag trots op je zelf wezen hoor.het is een prachtig vest geworden!
  Groetjes janneke

  BeantwoordenVerwijderen