zondag 26 december 2010

Kort sportief vestje







Enkele weken geleden maakte ik dergelijk vestje (Burda 9745) voor Kyana (zie een paar blogberichten terug) en kreeg ik onmiddellijk de vraag van mijn 3 andere dametjes om hen ook zo'n vestje te maken. Blijkbaar is dit soort vestjes zowat een rage bij hen op school. Uit Modecoupon in Sint-Niklaas haalden we voor Elise lichtblauwe nicky velours (momenteel is licht blauw haar lievelingskleur). Deze werkten we af met een bruine ribboord om toch een beetje kleurschakering te krijgen.
Momenteel zijn we dus halfweg met deze vestjes. Nog 2 te gaan.... Ondertussen proberen we ook nog een beetje verder te werken aan de nieuwjaarskledij... werk genoeg aan de winkel dus :-)

donderdag 23 december 2010

ABC 107 - net iets anders, nu voor Kyana







Kyana wil de laatste tijd enkel nog vestjes... op het laatste stoffenspektakel in Antwerpen, kochten we dit stofje voor Elena, maar... ik had écht het gevoel dat er nog wel vraag zou komen voor deze stof, dus kocht ik maar wat extra en ja hoor... ook Kyana wilde graag zo'n ABC 107 vestje, maar... er mocht niet overal een randje rondzitten... "dat is tuttig" vindt mevrouwtje.... Jammer dat ik al zoveel rand had gekocht, maar... dat komt nog wel eens van pas, hopelijk....
Ik kon haar wel overtuigen om toch tenminste de mouwen en de zakjes af te boorden... zo heeft het vestje toch net dat ietsje extra's .... Voor Kyana kan het tegenwoordig niet sober genoeg zijn... als je haar liet doen, zou alles effen en zonder enige franje zijn. Wat veranderen die jongedames graag van mening...

zaterdag 18 december 2010

Abacadabra 108 voor Ianka







Voor Ianka maakte ik onlangs deze ABC 106 jurk. Mevrouwtje wilde per sé een bloemenjurk die goed draaide. Ik kocht nog niet zo heel lang geleden dit patroon en ... eigenlijk kwam deze wel goed overeen met wat mijn kleine dametje wilde alleen... welk stofje moesten we ervoor gebruiken? Op het moment dat we in twijfel stonden, kwam Elise beneden met haar tuniek (ABC 84 - zie één van mijn berichtjes begin 2010) en meteen viel mijn frank... Waarom niet een jurkje in dezelfde stof als Elises tuniek? Ianka zag het concept helemaal zitten en zo was ik ook meteen van een heel grote lap stof verlost (en kwam er weer wat plaats in mijn kast vrij om nieuwe stofjes te kopen :-) ). Het jurkje zelf is vrij veel werk, maar zit heel simpel in elkaar... Achteraf gezien mocht ik het wel wat korter hebben gemaakt maar... voor Ianka is het nu net goed want nu kan het nog meer draaien...

zondag 12 december 2010

Fleece vest voor Kyana, pyjama en vest voor Rodolphe






Voor Kyana maakte ik enkele weken terug (ik zit écht achter met hun updaten van mijn blog) deze double face fleece vest om te gaan geocachen. Zoals ik in een vroeger bericht al eens schreef, is dat de ultieme hobby voor papa en zijn 4 dochters, maar... de laatste keer kwamen ze terug met zoveel kou, dat, van zodra we double face fleece vonden, deze kochten en Kyana er een vest van maakten. Op zich is het geen "speciaal model", maar een gewoon simpel, recht vest dat héél warm is (wat het hoofddoel was). Om het vest toch iets extra's te geven, werkte ik de kap af met mijn coverlock, maar.. wat een miserie. Ik brak wel 3 naalden op die dubbele fleece... maar... dochterlief is tevreden met het eindresultaat en dat is wat telt.




Verder maakte ik ook nog bovenstaande pyjama, op vraag van een collega van me, voor haar zoontje.





En tot slot nog een eenvoudige vest in joggingstof voor het jongetje waarvoor bovenstaande pyjama is bestemd. Het vest is ondertussen aangekomen bij het jongetje en al voor 100% goedgekeurd. Volgens de mama kruipt hij zelfs met zijn vest in bed. Blij dus weer een kind gelukkig gemaakt te hebben :-)

maandag 6 december 2010

ABC 107







Voor Elena maakte ik een tijdje geleden een ABC 107 vestje, met stof die ik kocht op het stoffenspektakel in Antwerpen, in september van dit jaar. Het heeft even geduurd alvorens ik eindelijk een foto had. Tegenwoordig komt het er verschrikkelijk slecht van om foto's te maken. Het ligt dus écht niet aan mijn naaitempo, maar gewoon aan tijdsgebrek om foto's te maken.... of... aan jongedames die geen zin hebben om te poseren (misschien is het vooral dat laatste....)
Maar... hier dan toch één dame die op de foto wilde....

Het vestje op zich is een heel makkelijk model, alleen... ik kocht net iets te weinig rand/kant... gelukkig wilde ik de versieringen op de zakjes pas laatst doen, maar... hiervoor had ik dus niet genoeg meer... dus, maar zijn het maar zakjes zonder kant geworden.
Ook wilde Elena geen lint om het vest dicht te houden, zoals het oorspronkelijk patroon voorschrijft... ze wilde gewoon "een normaal vest", met dit dus als eindresultaat.