zaterdag 18 december 2010

Abacadabra 108 voor IankaVoor Ianka maakte ik onlangs deze ABC 106 jurk. Mevrouwtje wilde per sé een bloemenjurk die goed draaide. Ik kocht nog niet zo heel lang geleden dit patroon en ... eigenlijk kwam deze wel goed overeen met wat mijn kleine dametje wilde alleen... welk stofje moesten we ervoor gebruiken? Op het moment dat we in twijfel stonden, kwam Elise beneden met haar tuniek (ABC 84 - zie één van mijn berichtjes begin 2010) en meteen viel mijn frank... Waarom niet een jurkje in dezelfde stof als Elises tuniek? Ianka zag het concept helemaal zitten en zo was ik ook meteen van een heel grote lap stof verlost (en kwam er weer wat plaats in mijn kast vrij om nieuwe stofjes te kopen :-) ). Het jurkje zelf is vrij veel werk, maar zit heel simpel in elkaar... Achteraf gezien mocht ik het wel wat korter hebben gemaakt maar... voor Ianka is het nu net goed want nu kan het nog meer draaien...

11 opmerkingen:

 1. Wat een prachtig jurkje is dit! Het patroon en het stofje is prachtig! En wat staat je dochter leuk op de foto, helemaal blij!
  En als hij wat lang is kan ze hem lekker lang aan ;-)
  Groetjes Cindy

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo te zien is het 100 % haar goesting !
  Mooi stofje , inderdaad !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi! maar euh.. is dat niet abc 108? (ben eventjes naar de patronen gaan neuzen want deze zie ik ook wel zitten :-) )

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Marijke,

  inderdaad, het is de 108... 't is aangepast, hoor :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie jurk is dit geworden! Bij andere blogs heb ik begrepen dat ie erg groot uitvalt. Heb je hier van te voren rekening mee gehouden, of valt hij bij Lanka gewoon goed?
  Hier staat ie ook nog op het programma om te maken.
  Groeten, Nienke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat staat echt prachtig bij haar.
  Heerlijk om te zien dat ze er zo blij mee is het straalt van de foto af.

  Groetjes Arjanne

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wauw, wat een plaatje!!! Schitterende stof en past echt perfect bij dit modelletje en hij staat je dochter ook prachtig.
  Ik heb hem ook liggen, wil hem in de vakantie maar eens maken voor mijn middelste dochter ;-).

  Groetjes, Isabelle

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi Nienke,

  ten eerste, dank je voor je reactie! En inderdaad, ik vind ook dat de jurk heel groot uitvalt. Ianka heeft nu confectiemaat 110, vandaar dat ik vertrok van het patroon in maat 116, maar... het lijfje moest ik echt innemen tot een 104. De rok zelf zou ik ook wat minder lang gemaakt hebben, maar zij zelf wilde het echt zo lang, dus... Het is dus inderdaad aangeraden de jurk steeds toch iets kleiner dan de normale maat van het kind te maken.

  groetjes,
  Sabine

  PS: het maken op zich van deze jurk is echt een supereenvoudig karwei, alleen... het is nogal vaak hetzelfde.... inzetstukjes aan rokpanden naaien....:-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooie jurk zeg en heerlijk dat stralende koppie erbij!

  groetjes.. Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoi Sabine,

  Wat een prachtig jurkje, hoop dat de mijne ook zo goed lukt.

  Heb nog een vraagje.

  Ik wil morgen ook gaan beginnen met deze jurk en heb ook de 116 geknipt terwijl mijn dochtertje 110 heeft.
  Heb je de rok ook aangepast of gaat dit wel lukken met lijfje maat 104?

  Groetjes Jessie

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hallo Jessie,

  bedankt voor het compliment!

  Het is natuurlijk al een hele tijd geleden dat ik het jurkje maakte. Volgens mij heb ik de rokdelen ook een beetje versmald, zodat ze bovenaan mooi aan het lijfje pasten. Ik dacht dat ik hiervoor naar de breedte gekeken had van de rokdelen voor maat 104 en mijn patroon daaraan heb aangepast. Uiteindelijk vond ik de rok dan wel heel lang vallen, maar daar heb ik niks meer aan veranderd.
  Ik vraag me af of je niet beter gewoon een maatje kleiner zou maken want de jurk valt echt ontzettend groot.
  Hopelijk ben je hiermee iets wijzer, zoniet, geef gerust een seintje. Ik kan dan misschien de rokdelen even opmeten voor je, maar zit hier nu momenteel op kantoor, dus kan er even niet bij. Geef dan gerust een seintje!

  groetjes,
  Sabine

  BeantwoordenVerwijderen