maandag 6 december 2010

ABC 107Voor Elena maakte ik een tijdje geleden een ABC 107 vestje, met stof die ik kocht op het stoffenspektakel in Antwerpen, in september van dit jaar. Het heeft even geduurd alvorens ik eindelijk een foto had. Tegenwoordig komt het er verschrikkelijk slecht van om foto's te maken. Het ligt dus écht niet aan mijn naaitempo, maar gewoon aan tijdsgebrek om foto's te maken.... of... aan jongedames die geen zin hebben om te poseren (misschien is het vooral dat laatste....)
Maar... hier dan toch één dame die op de foto wilde....

Het vestje op zich is een heel makkelijk model, alleen... ik kocht net iets te weinig rand/kant... gelukkig wilde ik de versieringen op de zakjes pas laatst doen, maar... hiervoor had ik dus niet genoeg meer... dus, maar zijn het maar zakjes zonder kant geworden.
Ook wilde Elena geen lint om het vest dicht te houden, zoals het oorspronkelijk patroon voorschrijft... ze wilde gewoon "een normaal vest", met dit dus als eindresultaat.

6 opmerkingen:

 1. Wat een chique vest is het geworden! En 2 knopen maken het meer af dan die onhandige linten ;-). Dus je dametje heeft groot gelijk.

  Groetjes, Isabelle

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk zo'n vestje, pas overal bij. Knoopjes zijn denk ik voor kinders wel handiger dan lintjes die steeds weer los gaan. Ik denk dat ze heel veel plezier van haar vestje heeft, want koud is het!

  Groetjes, Collie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het vestje is erg leuk geworden! En wat staat het haar ook mooi!
  Met de knoopjes vind ik het vestje ook erg leuk en inderdaad zoals de anderen al zeiden ook wel handiger als kind :-)
  Nu lekker veel dragen met het koude weer!

  Groetjes Cindy

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh ! Wat mooi !
  Dit vest (of de melding ervan op sancho) had ik door de Sinterklaasdrukte gewoon gemist.
  Het ziet er een super vestje uit !

  Was het bewerken van de gebreide stof een beetje te doen ?
  Aan zoiets delicaats waag ik me voorlopig nog niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @ Mia,

  Mia,
  het bewerken/verwerken van dit stofje is écht 2 keer niks. Ik vreesde er initieel ook een beetje voor, maar, op het stoffenspektakel waar ik het stofje kocht, zag ik een dame die net hetzelfde stofje wilde kopen. Ze leek me nogal een ervaren naaister, dus... trok mijn stoute schoenen aan en sprak de dame aan. Zij verzekerde me dat het geen probleem zou stellen en inderdaad... ik heb geen enkel probleem ondervonden hiermee. Het vestje zat op enkel uurtjes in elkaar.

  groetjes,
  Sabine

  BeantwoordenVerwijderen