dinsdag 26 januari 2010

Setje ABC 84 voor Elise





Onze dames zijn gevallen voor de patronen van Abacadabra. Toen we samen de website bezochten van Abacadabra viel Elises oog onmiddellijk op setje 84 (een tuniekje en een shirtje). Ze had van op de stoffenbeurs in Mechelen een fijne grijze rib met roze roosjes gekozen. Deze stof leende zich uitstekend voor dit tuniekje, alleen moest ik er een ritsje inzetten. Het modelletje is immers voorzien voor een rekbaar stofje. Voor het shirtje ging ik op zoek naar een iets dikkere tricot stof (misschien is deze net iets té dik voor dit shirt). Bedoeling was nog een grijze legging te maken onder het setje, maar tot nog toe vond ik geen goede stof: ofwel was de stof te licht ofwel bedroeg de prijs 9€/m wat ik nogal veel vind voor een legging (dan kan je beter een legging kopen in de winkel...). Ze heeft nog een grijze legging in haar kast (gekocht om te dragen onder het ABC 97 rokje, dat ik vorig jaar maakte. Dit rokje zal misschien later nog wel eens gepubliceerd worden). Ze zal deze dan maar moeten dragen op dit setje.

Vestje ABC 97 voor Ianka



Ianka draagt tijdens de koude winterdagen nogal graag een vestje. Toen ik de laatste collectie van ABC zag, was ik onmiddellijk verkocht. Zo'n vestje zou ik ook maken! Toch werd het patroontje even opzij gelegd omdat ik niet goed wist in welke stof dit vestje te maken... het moest toch wel wat warmte geven, maar mocht ook niet weer fleece of joggingstof zijn. Uiteindelijk viel de keuze op een diep-paarse Nicky Velours die na veel omwegen toch bij mij belandde. Ik kocht deze immers bij de Lapjesschuur, maar mijn pakketje ging verloren tijdens de verzending. Gelukkig hebben Mirjam en Geert van de Lapjesschuur er alles aan gedaan om mij mijn pakket zo snel mogelijk te laten bezorgen en gelukkig... door hun inspanningen heb ik mijn stofje, weliswaar met een 10 dagen vertraging, ontvangen. Maar... dan kwam de volgende opdracht: ook Kyana, Elise en Elena zijn gek van dit vestje en willen het zelfs in dezelfde stof en kleur (de 4 meiden zijn gek op paars, roze en grijs). Mama moest dus bijkomende stof bestellen. Gelukkig ondervonden we deze keer geen problemen met de verzending.
Het was een titanenwerk, maar het resultaat mag er zijn! En belangrijkst: Ianka is er supertevreden mee en dat maakt alles nog zoveel beter.

donderdag 21 januari 2010

Bea van FarbenMix voor Elena en Ianka




Net voor nieuwjaar maakte ik nog de Bea van Farbenmix in Hello Kitty stof voor Elena en Ianka.
Ze zagen deze stof op een andere blog en waren er onmiddellijk weg van. Mama moest voor hen ook maar zo'n leuke trui maken. Maar waar haalt mama die stof vandaag? Gelukkig stond er op de stoffenbeurs in Mechelen, begin november, net bij de ingang, een kraam met... je raadt het al: Hello Kitty fleece... en dit is het gevolg... super "chic" is het niet, maar, vooral in deze tijden, het is warm en de meisjes vinden ze te gek.... Elena had geen zin om op de foto te gaan, vandaar een foto van Ianka met haar lievelingstrui.

dinsdag 19 januari 2010

Eindelijk van start












Op aandringen van een aantal vriendinnen met een eigen blog, is het er dan toch van gekomen. Ik heb mijn eigen blog!!! Echt heel veel tijd om te naaien heb ik niet doordat ik nog steeds 80% werk, maar ik doe mijn best om telkens wanneer er iets afgewerkt is, dit zo snel mogelijjk op deze blog te plaatsen. Vaak zal je 4 keer kort na elkaar dezelfde creatie zien verschijnen. Meestal heb ik de intentie iets voor één bepaalde dochter te maken, maar meestal eindigt het met 4 (bijna) identieke creaties (wat ik toch zie als een compliment van mijn meisjes naar mijn werk toe).

Hierbij vind je al enkele creaties van het afgelopen jaar.