zaterdag 23 oktober 2010

Shirt en bolero'tje voor MargauxJullie zullen wel denken dat het opvallend stil is op mijn blogje, maar dat wil niet zeggen dat we stilgezeten hebben... natuurlijk is er wel wat vertraging gekomen in de naaiwerken door verjaardagen, ziektes van de kindjes, .... maar hier zijn toch al 2 creaties voor de dochter van een collega van me, Margaux. Voor haar maakte ik een Quiara met dubbele mouwen, maar... wat heb ik afgezien met de effen stof ervoor.... Mijn collega bestelde deze stof ergens in Duitsland, maar wat een prutsstof! Ze rekt in de verkeerde richting, met als gevolg, dat wanneer je de kraag eraan wilt zetten en deze een beetje moet uitgerekt aan de panden stikken, dat ze helemaal uitrekt en zo blijft. Ik knipte dus de kraag schuin van draad, maar... zo rekte hij helemaal niet, met als gevolg: Margaux kon er met haar hoofd niet door. Dan nog maar eens proberen en de halsopening gewoon een stuk groter snijden en de kraag weer schuin van draad knippen en hopelijk lukt het nu wel. In elk geval, Margaux is de leeftijd van Elena, maar zelfs Kyana kan nu zonder probleem met haar hoofd erdoor.
Het tweede wat ik voor haar maakte, is een bolero vestje. Het meisje had er al eentje, ooit gekocht, maar nu niet meer beschikbaar in de winkel. De mama vroeg me dan maar dit na te maken en ik denk dat het vrij aardig is gelukt. Ik vertrok voor het patroon eigenlijk van een knoopvestje uit de Sue&Blu van 2009 en maakte gewoon de voorpanden anders. De mama was er heel blij mee, hopelijk Margaux zelf ook.
Verder ben ik nu bijna klaar met een setje ABC 112 voor Kyana. Zij vond het setje dat ik begin deze maand maakte voor Ianka zo leuk dat ze er ook eentje wou.
Verder maakte ik ook kleertjes voor klaspop Kikken uit Ianka's klas, maar daar kan ik nog geen foto's van posten omdat Ianka ze pas maandag gaat afgeven aan de juf. Hopelijk lukt het de papa om hier enkele foto's van te nemen zodat jullie ook kunnen meegenieten van dat leuke moment.
En de geborduurde slabben die ik maakte de afgelopen weken, zijn bijna allemaal ter bestemming. Eens dat het geval is, zal ik ook deze even op de blog zetten.
Zoals jullie zien, er komt binnenkort nog wel één en ander.

3 opmerkingen:

 1. Mmmmm...mjammie....wat een snoezige truitjes.
  Mijn complimenten voor de bolero. Die ziet er uitstekend uit.
  (je weet dat ik ook een model met knoop wil maken , hé !)

  En blijkbaar heb je de turbo aan...zoveel projecten waarmee je bezig bent.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk dat je ook veel kleren voor anderen maakt. En het zijn weer 2 leuke kledingstukken geworden. Vooral de bolero vind ik erg mooi gelukt!
  Knap dat je het patroon dan zelf kunt veranderen, dat moet ik nog maar eens leren!
  Fijn weekend!
  Groetjes Cindy

  BeantwoordenVerwijderen
 3. En of Margaux blij is !! Ze doet hetzó graag aan dat er heel wat diplomatie aan te pas komt als het moment van slapengaan er aan komt : "je kunt toch ook slapen met dat bolero'tje aan ???"
  En dat pulletje houdt ze voor maandag : dan kan de juffrouw het ook eens zien.
  Bedankt, Sabine, voor de kleren.
  Prettig weekend !
  Heidi

  BeantwoordenVerwijderen