woensdag 27 oktober 2010

Geborduurde slabben
Op vraag van een tante van mijn echtgenoot en een treinvriendin, borduurde ik deze slabben als extra'tje bij een kraamcadeau.
Blijkbaar waren alle mama's die er eentje ontvingen, er heel blij mee. Ik ondervond echter heel veel moeilijkheden met de stof van de slabben. Zoals eerder, kocht ik de slabben bij Hema (in overige winkels zijn blanco slabben quasi onvindbaar), maar blijkbaar is de stofsamenstelling toch wel gewijzigd tov een aantal maanden terug. Nu rekt de stof écht in alle mogelijke richtingen, wat het borduren erop niet vergemakkelijkt, zelfs niet met verstevigingen en katoen eronder. Momenteel ben ik aan het uitkijken naar andere slabben, maar zoals ik hierboven al schreef: deze zijn verschrikkelijk moeilijk te vinden....


4 opmerkingen:

 1. Mooie slabben, maar inderdaad rotdingen om te borduren die van de Hema.
  Kijk eens op www.baby-dump.nl en dan onder het tabje verzorging.
  Mooie badstof effen slabbers. Misschien heb je daar wat aan?

  Groetjes Judith

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ze zien er erg leuk uit!
  Ik heb geen ervaring met gekochte slabbers borduren. Ik maak ze dan vaak zelf. En dan ondervind ik geen moeilijkheden......
  Groetjes cindy

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik wilde net ook zeggen.. zelf maken hé! Koop 'n goede handdoek met niet teveel rek en maak daar dan de slabben van.. Is natuurlijk wel meer werk..

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ze zijn leuk! Maar ik kan me helemaal bij Judith aansluiten, die van de baby dump zijn erg mooi en in hele leuke kleuren verkrijgbaar (en ik denk zeker makkelijker te borduren).

  Groetjes, Mariëtte

  BeantwoordenVerwijderen