zaterdag 16 oktober 2010

Ottobre vlinderrokje en BK shirt

Voor Elena maakte ik afgelopen week dit setje. Er hoeft nog wel een collant onder, maar deze heb ik nog niet in huis.
Het rokje is een eenvoudig modelletje uit een oude Ottobre. Vooraan is het gewoon recht en achteraan zitten er 4 plooitjes in. Voor het overige heeft dit model niet zoveel om handen, maar dat is ook niet nodig gezien de drukke stof. Deze zag ze onlangs liggen bij Stael in Torhout. Ze was er onmiddellijk weg van. Oorspronkelijk wist ik niet goed wat ik met deze stof aan moest... Ze is vrij zwaar en ziet eruit als jeans, maar dat is het niet....
Voor erboven maakte ik een shirt uit de winter Bizzkids van 2009, met 3/4 mouwen. Een schoolvriendinnetje had onlangs een shirt met dit type mouwen en mevrouwtje vond dat wel "sexy" (ze is ook al 6, hé :-) ).... dus, ze wilde er zo ook wel eentje, vandaar dus dit model. Als stof kozen we een joggingstof, kwestie dat die toch iets warmer is en ook omdat ... het de enige stof was die we in huis hadden die qua kleur bij het rokje ging.
Samen is het nogal een "flashy" combinatie geworden, maar Elena vindt ze super.


8 opmerkingen:

 1. Wat een leuk setje! En wat staat je dochter stralend op de foto! Erg leuk om te zien! Het vlinder stofjes is ook erg schattig!
  Groetjes Cindy

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Sabine,
  Ik schreef al op het forum dat ik het een zeer geslaagd setje vind.
  De slingers had ik niet opgemerkt (typisch voo mij) ;dus toch nog een gelukkige verjaardag gewenst aan dochter en moeder. (Ik vind de mama altijd een beetje mee-jarig met de kinderen).
  Kocht je het mooie stofje lang geleden bij Stael ?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mia,

  dank je voor de felicitaties! (ik zou het ook niet opmerken bij anderen, hoor.... zoiets zie ik ook nooit ;-) ) en... leuk dat je mij ook feliciteerd! Hoewel... er was niet veel aan, 4 jaar geleden, die zondagvoormiddag.... om 11.00h mijn eerst wee en mevrouwtje is geboren om 11.25h... mét vruchtzak en al, alles ineens. De gynaecoloog zag nog nooit zo'n snelle geboorte!

  Wat jou vraag betreft: ik kocht het stofje op het einde van de winter, denk zo maart, april bij Stael, dus toch al enige maanden terug, maar... toen was er nog heel veel op de rol. Ik denk dat het stofje toen lag bij die van 5€/m.

  groetjes,
  Sabine

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nog van herte gefeliciteerd met je dochter.
  Het is een prachtige set geworden en drukke stof heeft nu eenmaal niet veel nodig om leuk te staan.
  En ja met 6 jaar krijgen ze al echt een eigen smaak en ideeen:-)

  Groetjes Arjanne

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuk setje, de stof van de rok is erg leuk. En nog gefeliciteerd met je (jongste?) dochter. Ik had de slingers wel opgemerkt en vroeg me al af of het een verjaardagssetje was (nee dus).
  Groeten, Nienke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Nienke,

  ja, het is inderdaad de jongste die jarig is. Elena, op de foto, is de 3de dochter (kwestie van een beetje te kunnen volgen, niet?)

  groetjes en bedankt voor je leuke reactie!

  Sabine

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Awel, dat zijn nu 'ns stofjes die ik zelf ook zou kiezen sè :-).. Ja, ik vind het shirt ook wel iets hebben met die speciale hals... leuk model..

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een leuk rokje zeg..
  ze staat er beeldig mee met het setje

  BeantwoordenVerwijderen