zondag 4 maart 2012

Amy-Lynn voor ons paardengekke dochter


Tussendoor heb ik nog maar eens een Amy-Lynn gemaakt van Collie-Collie voor Elena. Ik kon op het stoffenspektakel in Antwerpen (eind 2011) een klein lapje op de kop tikken van dit "paardenstofje". Aangezien Elena tegenwoordig alles wil in "paardenformaat" of met "paardenprint", stond ze onmiddellijk te springen. "Mama, mama, kijk eens hoe mooi! En hoeveel paardjes! Ga je dat stofje voor mij kopen?". Nu ja, met 80 cm kom ik niet ver meer voor onze meiden. Ianka krijgt ook al een 110, dus ja.... maar... mama, zou er wel iets op vinden....
Bij het doorspitten van mijn patronen voor de communie van Kyana, stootte ik opnieuw op de Amy-Lynn. Nu ja, waarom deze niet maken voor Elena? Stof genoeg ervoor en een heel leuk modelletje. Wat moet een mens meer hebben?
Omdat ik niet goed wist waarmee dit stofje combineren, maakte ik het hele rokje in het "paardenstofje" en zette ik er onderaan een klein wit bandje aan. Vooraan voorzag ik ook een D-ringetje, niet om een hartje aan te hangen, zoals voorgesteld op het patroon, maar.... om een paardje aan te hangen. Maandag as. springen we wel eens binnen bij "Veritas" om een bedeltje met een paardje. Zo is onze meid ook weer tevreden.

Let aub niet op haar ongekamde haar. Onze jongedame heeft tegenwoordig totaal geen zin meer om haar haar te kammen en afknippen mag ook al niet. Nu ja, zolang ze thuis rondloopt met ongekamd haar, kan ik er nog mee leven, maar verder...

6 opmerkingen:

 1. Hier zal ze de show mee stelen op de manège (voor en na het rijden dan wel , hé !)
  Ik ben vanmiddag ook een Amy-Linn aan 't maken.
  Jij bent al ervaringsdeskundige , niet ?
  Enne...voor paardenstofjes....moet j'eens op Etsy kijken...best als Elena er niet bij is.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik was me net aan het bedenken dat ik dit patroon toch ook eens aan wil schaffen... Erg leuk is deze geworden. Het tricot jurkje (Wangerooge) van een paar berichtjes geleden is ook erg leuk geworden. Door internetproblemen heb ik de afgelopen tijd niet heel veel je blog kunnen volgen, ik hoop dat het snel voorbij is.
  Groeten, Nienke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk een paardenstofje,en toch weer even anders als de gewone paardenstofjes!En het rokje leent zich er prima voor.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk hoor, ze ie er helamaal blij mee!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuke stof, dat zal ze best heel erg waarderen zeg!
  Het is een ideaal patroon voor dat stofje, je kunt er niet alles van maken, denk ik.
  Ik zal op mijn blog nog even je award vermelden, vandaag of morgen, heel erg bedankt hoor!
  Gr, Klazina

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jij bent helemaal fan he van de Amy-lynn! Je hebt er al zoveel gemaakt en allemaal even leuk! Deze is ook bijzonder dor de paardjes geworden!
  groetjes Danielle.
  Ps: Heb je het weer wat rustiger?

  BeantwoordenVerwijderen