woensdag 7 december 2011

Nog maar eens een ABC 113


Eindelijk is er nog eens iets van onder mijn naaimachine gekomen.... het gaat ontzettend moeizaam de laatste periode. Ik kijk écht al uit naar enkele dagen verlof in de kerstvakantie!
Maar... hier is dan toch iets: opnieuw een ABC 113. Dit jurkje maakte ik al een aantal keren, maar telkens geven ze een totaal ander resultaat als je andere stofjes gebruikt.

Deze keer vond Elena op het stoffenspektakel in Leuven dit gebloemde lapje. Omdat ik het stofje zelf vrij oud voor haar vond, combineerde ik het met een effen bovenstukje en een lintje. Uiteindelijk zijn we beiden wel blij met het eindresultaat. Elena gaat in elk geval morgen het jurkje aantrekken om naar school te gaan. Ze is nu een 3-tal dagen thuisgebleven omdat ze ziek was, maar morgen kan ze weer naar school toe... en in een nieuwe jurk!

En verder, zal je misschien ook zien dat Elena bijna geen tandjes meer heeft. Op enkele dagen tijd is ze maar liefst 3 melktandjes kwijt geraakt.... wat het spreken niet vergemakkelijkt :-) Gelukkig staan haar nieuwe tanden er al wat door.

13 opmerkingen:

 1. mooi mooi mooi maar had ik al gezegd hé super keuze staat haar heel goed !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wow,zo mooi! Dit is echt het allermooiste dat ik bij jou al gezien heb. 't is beslist, ik bestel dat patroon straks ook want Jente is ook verkocht :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuk jurkje weer. En idd, als je elke keer een ander stofje neemt, dan blijft het neiuw he!
  Hier ook een fietsenrek bij Esther hoor, volgens Sinterklaas kwam dat door het duimen! Kan zo snel gaan in eens!
  Gr, Klazina

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Weeral zo mooi! Een heel geslaagde outfit!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooi jurkje weer. Met een ander kleur bovenstukje vind ik het een erg leuk patroon.

  Groetjes mama C
  (die ook erg uitkijkt naar het "kerstreces")

  BeantwoordenVerwijderen
 6. wat een vrolijk jurkje. Ik kan me voorstellen dat ze die direct aan wil trekken.

  O, ja, tandjes. Bridget is in de laatste maand al 5 tanden kwijt geraak, gelukkig met de nieuwe startklaar eronder, maar vandaag ontdekte ze weer een wiebelaar en vroeg zich bezorgd af of dat wel gezond was, hahaha. Nee niet ongezond, maar wel lastig met eten, hahaha. Gelukkig zijn het bij haar allemaal hoektanden en één kies. Appels eet ze even niet meer, tenzij in stukjes.

  Groetjes, Collie

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een heerlijk modelletje is dit toch en idd steeds weer een ander resultaat! Deze stofjes zijn erg mooi bij elkaar! En de kleuren staan haar ook super! Mooi gedaan!
  Hier gaat het ook allemaal niet zo snel op het moment, heel herkenbaar dus :) Gewoon lekker genieten van de momentje dat je wel achter je machientjes kan kruipen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heel leuk!! Het is idd net of ze een vestje over de jurk draagt!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. een simpel,maar heel mooi jurkje.het patroon wil ik ook nog graag hebben,alleen al om de eenvoud.ik vind de stof ook erg mooi.
  gr. janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mooi, goed opgelost met de effen stofje erbij.
  Zo staat het heel vlot.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Het blijft een leuk model, wat leuk gemaakt met de andere kleur boven net een vestje.

  Groetjes Arjanne

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Erg geslaagd jurkje. Ik heb het jurkje zelf 1 keer gemaakt. Ik was toen niet zo tevreden over het resultaat. Ik vind jouw versie toch wel erg leuk. Nu kom ik toch weer in de verleiding om hem nogmaals te maken.

  Mijn dochter heeft nu ook twee wiebelende voortanden die waarschijnlijk binnenkort haar mondje zullen verlaten. We zitten met meerdere moeders, zo te lezen, allemaal met kindjes in dezelfde leeftijds catagorie. Hihi.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Super leuk zo met 2 kleuren!

  Bedankt voor je berichtje! ja is ook apart die paprika jam, maar daarom heb ik het ook uitgeprobeerd, kon mij er niets bij voorstellen hahahaha, maar is best lekker hoor, beetje als ehh... zoete chilli saus ofzo..

  BeantwoordenVerwijderen