zondag 13 maart 2011

ABC 113 en legging Sue&Blu 2009


Op moment dat ik de ABC 113 maakte voor de 2 dochtertjes van mijn vriendin, had ik net ook voor Kyana hetzelfde stofje meegebracht uit Modecoupon in Sint-Niklaas, samen met een effen paarse tricot voor een legging voor eronder.
Deze lagen al een hele tijd geknipt, maar om één of andere reden (gewoon omdat ik met té veel verschillende projecten tegelijkertijd bezig ben, waarschijnlijk) bleef het setje hier onafgewerkt liggen. Uiteindelijk heb ik me er gisteren even aan gezet en op een uurtje of 2 tijd was de klus geklaard. Mevrouwtje is weer een set rijker.

Tja, als gevolg van vakantie, ziekte, ... komt het er tegenwoordig nog amper van om eens door te naaien. Er is steeds wel iets wat er tussenkomt... Zo moest ik de voorbije weken ook heel erg veel naar Evere voor mijn werk, wat als gevolg had dat ik vaak heel laat thuis was. Dan nog huiswerk maken met de meisjes, het huishouden wat beredderen en de avond zat er alweer op... Ook ben ik al bezig voor de eerste communie van Elena, op 29 mei. Het is nog ruim op tijd, maar toch... Ik ben van plan om een setje voor Ianka, voor Elise en eentje voor Kyana te maken (allemaal van Burda-patronen, maar meer details volgen later). Toen we om de kledij voor Elena gingen, in een mooie winkel in Eeklo, stelde ik de andere dames voor daar ook een leuke set te kiezen en weet je wat ik prompt als antwoord kreeg? "Mama, we hebben liever dat jij ons iets maakt". Da's natuurlijk een groot compliment, maar tegelijkertijd ook veel werk. Maar ach, ondertussen hebben we patronen en stof in huis en ben ik al bezig geweest met het knippen, dus... dat schiet ook lekker op. Ondertussen ben ik ook aan het breien voor sjaaltjes voor de dames. Onlangs haalde ik een sjaaltje uit van mij, van enkele jaren terug en de dames dat zo leuk dat ze er prompt alle 4 ook eentje wilden... Hoewel ik 4,5 jaar geleden, iets voor de geboorte van Ianka, gezworden had nooit meer te breien, ben ik er nu toch weer aan begonnen...

6 opmerkingen:

 1. Wat heb je weer een prachtig setje gemaakt! En wat een groot compliment dat je meiden willen dat jij iets voor ze maakt! Dat is natuurlijk erg leuk om te horen, helemaal omdat ze al een eigen smaak hebben!
  Ben erg benieuwd naar de setjes die je gaat maken!
  Groetjes Cindy

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat zal dat een warm gevoel gegeven hebben dat jouw dochters , uitgerekend voor het communiefeest , een zelfgemaakt jurkje vragen.
  Een mooier compliment kan je niet wensen !
  Ik kijk nieuwsgierig uit naar de modelletjes en de stofjes die je ervoor selecteerde.

  Het paars-grijs is wel een geschikte tint voor Kyana , vind ik. Zo te zien zijn jullie bezoekjes aan de Modecoupon regelmatig voltreffers.(wat ik niet kan zeggen....)

  Succes met het breien !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. En toch ook weer aan het breien geslagen? :-).. Ik vind het toch zo rustgevend en ideaal als afwisseling.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat mooi weer!!En ach er zal best weer een rustigere tijd aanbreken!Spannend om voor het communiefeest zelf de kleding te maken.Succes.En breien:heerlijk relax voor erbij.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel mooi! Leuk zo al die tinten paars bij elkaar, staat heel mooi.
  Wat lief om te horen dat je dochters liever hebben dat je zelf iets maakt. Dat is op zich al een groot compliment.

  Groetjes Mariëtte

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ook zo mooi.... mooie stof en knap

  BeantwoordenVerwijderen