woensdag 19 januari 2011

Nogmaals ABC113, maar nu in tweevoud

Mijn vriendin Angelique, mama van 2 superschattige dochtertjes, vroeg me voor de feestdagen voor haar 2 meisjes een jurkje te maken. Bedoeling was dat ze beiden hetzelfde jurkje zouden krijgen. Uiteindelijk werd er gekozen voor de ABC 113, die ik al een paar keer eerder maakte, maar... nu zouden we er satijnen striklinten aanmaken, kwestie van de jurkjes wat meer feestallure te geven.
Het jurkje voor Farah stelde geen enkel probleem. Farah is immers maar enkele dagen jonger dan Ianka, dus... ik had steeds een model bij mij, maar... voor kleine Fay was het iets moeilijker. Zij is eind september 1 geworden en draagt nu ongeveer maat 80... Aangezien de ABC-patronen maar vertrekken van maat 92 stond ik dus voor de uitdaging het jurkje te verkleinen en dat zonder eigenlijk te passen want... mijn vriendin ging in die periode op vakantie met haar gezin.... Na enige meet- en aanpaswerk zijn we er dan toch in geslaagd het jurkje gepast te maken.

Angelique was zo vriendelijk mij deze foto's van haar kleine meiden door te sturen want ik was weer vergeten foto's te nemen.
Angelique, hartelijk dank hiervoor! Het was me een hele eer voor jouw schatten deze jurkjes te maken.

4 opmerkingen:

 1. Wat zijn de jurkjes mooi geworden en wat gaaf dat ze allebei hetzelfde jurkje aan hebben! Het staat de meiden erg goed!
  Ik vind het wel knap hoor dat je dat zelf kunt verkleinen, ik heb het nog nooit gedaan!
  Groetjes Cindy

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Inderdaad feestelijke jurkjes met dat mooie twinkeltjesband langs de hals! Het staat ze snoezig. Knap dat je zonder model het hebt kunnen verkleinen!

  Groetjes, Collie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Sabine nogmaals bedant om van mijn twee meisjes prinsessen te maken. Bij elk feest waar we nu naartoe moeten vraagt Farah om haar mooiste kleed aan te doen. En mijn kapoentjes zien stralen daar is het toch allemaal om te doen hé.
  Groetjes
  Angelique Farah en Fay

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat schattig zeg allebei! Leuk met het bloemetjesrandje.. geeft hem net dat extra!

  groetjes.. Petra

  BeantwoordenVerwijderen