dinsdag 16 november 2010

Ottobre rokje en Hello Kitty vest voor Margaux


Voor de dochter van dezelfde collega maakte ik nog dit rokje en deze Hello Kitty vest. Beide patronen komen uit oude Ottobres. Dit zijn, op enkele stukken na, de laatste. Mijn collega heeft zich net een nieuwe naaimachine aangeschaft en wil nu zelf volop kledij beginnen maken voor haar kinderen. Op zich vind ik dat wel wat jammer. De kasten van mijn eigen dametjes puilen echt uit! Misschien moet ik nu maar eens beginnen aan kledij voor mezelf, maar... dat vind ik zo moeilijk.... Wat staat me? Waar sta ik minder mee? Ik vrees dat dat nog een heel zware bevalling zal worden ... Wordt gegarandeerd vervolgd :-)

4 opmerkingen:

 1. Sabine,
  Ik kijk met aandacht uit naar het 'vervolg'.
  waarom zou je geen kleding maken voor jezelf ?
  Jij kan dat heel zeker !
  Bedenk : jij hebt één voordeel : nl. een Mama die ook kan naaien en die dus bij het passen de eventuele correcties kan helpen aanbrengen.
  En wat je staat of niet : begin gewoon met iets klassieks ; iets in het genre van wat je nu draagt. Eens je daar een goed patroon voor hebt....kan je telkens een stapje verder gaan. Je moet niet meteen met een avondjurk beginnen , toch ?!
  Het lukt je vast en zeker !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gewoon doen! Ik ben er zeker van dat we dan nog heel veel leuke dingen voor volwassenen gaan te zien krijgen! Begin met 'n broek, dat komt altijd van pas en zoveel mis qua stijl kan je daar niet mee doen,hé...
  (het werd echt 'ns tijd dat je voor jezelf begon :-) )

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuk setje! Erg mooi geworden! Het rokje vind ik helemaal een plaatje :-)
  Ik vind ook dat je best iets voor jezelf kunt maken! Je kunt zo goed naaien dat het vast prachtige kleding gaat worden!
  Als je begint met iets wat altijd goed zit (bv een tuniekje oid) dan wordt de stap steeds makkelijker om iets voor jezelf te maken. Ik heb het ook 1 keer gedaan, een jurkje van tricot, erg leuk om te doen en het zit altijd goed! Maar moet wel bekennen dat ik nog niet de stap heb genomen om het nog eens te doen......
  Succes ermee!
  Groetjes Cindy

  BeantwoordenVerwijderen
 4. En of Margaux blij is met haar kleren ! Troost je, Sabine, ik mag me dan wel een nieuwe naaimachine aangeschaft hebben, we zullen je blijven vragen om kleren te maken, want perfectionisme is, in tegentegenstelling tot jou, aan mij absoluut niet besteed !
  Op foto ziet het rokje er al zo leuk uit, maar het zegt nog niet half hoe mooi het in werkelijkheid is. Ik heb net een legging af voor er onder, een leuk setje dus. Alleen afwachten wat Margaux er van vindt : zij heeft het rokje nog niet aangehad...
  Maar alvast héél erg bedankt, ook in naam van de kids voor de s-c-h-i-t-t-e-r-e-n-d-e kleren die je al voor hen gemaakt hebt !

  Vele groeten,
  Heidi

  BeantwoordenVerwijderen