zondag 30 maart 2014

zomerspul: rokje, shortje en t-shirt

Aangezien, ondanks de goede voornemens, het toch niet altijd lukt om mijn blog te update, post ik hier onmiddellijk maar 3 kledingstukken ineens... Ten eerste is er het shirtje voor Ianka, afkomstig van een patroon van Mies en Moos, vervolgens een cirkelrokje voor Elena. Ik had het stofje initieel gekocht om een Amy-Lynn te maken, maar uiteindelijk wou Elena een eenvoudig cirkelrokje, alleen... voor een cirkelrokje voor een 10-jarige heb je behoorlijk wat meer stof nodig. Mits wat knip- en plakwerk zijn we er toch gekomen. Ik maakte een aantal deelnaden en aangezien het een niet-rekbaar katoentje was, kon ik de stof ook 90% draaien. Kortom: het is gelukt, alleen... ik had geen zoomwaarde meer, vandaar de afwerking met biais. En tenslotte is er het shortje, de Fubega van CZM. Deze maakte ik vorige zomer ook al een aantal keren. Het blijft een leuk modelletje, ook al zit er behoorlijk meer werk in dan een traditioneel shortje, maar... ik blijf het een leuk modelletje vinden.

9 opmerkingen:

 1. Goed bezig, ziet er allemaal erg leuk uit vooral het shirtje vind ik super, leuk met die afstekende schouderstukjes! Welke Young Image is dat als ik vragen mag?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat knap dat je de rok uit de stof hebt kunnen halen, de rok is geweldig blijft voor mij wel favoriet de cirkelrokjes.
  De short en het shirt zijn ook heel mooi geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mariette,
  ik was fout. Het shirtje komt van een patroon van Mies en Moos, nl cirketlrok in 14 stappen en shirt in 9 stappen. Ik was even verward. Ik heb ondertussen nog een shirtje gemaakt, maar dan effectief eentje uit Young Image, vandaar mijn verwarring. Mijn excuses.
  groetjes,
  Sabine

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Voor jou en jouw dochters mag de zomer zo te zien snel gaan komen...mouwloos shirtje /shortje...
  Dat laatste patroontje staat hier ook nog op de lijst.
  Maakte je ook al eens het bovenstukje ? Of alleen het shortje ?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mia,
  nee, het bovenstukje maakte ik nog niet. Daar is hier geen vraag naar. De short daarentegen maakte ik vorig jaar reeds voor Elena en Elise.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuke dingen heb je weer gemaakt! Het shortje vind ik helemaal te gek. Heel leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Geen probleem hoor Sabine, blijft een erg mooi shirtje ;-) Ik ga toch eens naar dat patroon kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een vrolijke zomerse kleding ben jij al bezig... héérlijk!

  Ga binnenkort ook maar eens op een rijtje zetten wat de vraag hier in huis is :D

  Groetjes, Collie

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hey,

  wat een leuke short... welke maat en patroon zijn dat ?
  groeten Bieke

  BeantwoordenVerwijderen