donderdag 8 augustus 2013

Hééééél lang geleden

Wat is het nu toch lang geleden dat ik nog blogde..... niet dat ik niks heb gedaan in tussentijd, maar de tijd en energie ontbrak gewoon om foto's te nemen van de zaken die ik maakte.... Kort na de communies van de meisjes is mijn oom overleden, op 21 mei op 53-jarige leeftijd. Het was "iets aan zijn longen", maar wat exact wisten we niet of kon ons niet worden verteld. Donderdag, voor zijn overlijden, was er wel een longbiopsie gedaan, maar aangezien hij reeds dinsdag daarop overleed, waren de resultaten geen prioriteit meer. Wel werden er "kweken" gemaakt van het biopt. Begin juli kregen we dan bericht van "volksgezondheid" dat er wel "iets van tbc was teruggevonden in de kweken". Gevolg: mijn ouders (mijn oom was mijn mama's broer) en ook de kinderen dienden getest te worden op tbc. Gelukkig testten de kinderen negatief, maar mijn ouders waren beiden positief. Volgende stap was dan ook: longfoto's laten nemen om te kijken of er vlekken te zien waren op de longen van mijn ouders. Bij mijn papa was alles ok, maar bij mijn mama werden vlekken opgemerkt. Gevolg: een bijkomende scan was nodig. Hierop waren ook de vlekken te zien, maar kon er niet worden uitgemaakt of het om longkanker, tbc of iets anders ging. Daarna moest dan een afspraak gemaakt worden bij een longarts in Gent. Gelukkig had die man positief nieuws en wezen de vlekken op oude littekens en niet zozeer op kanker of tbc. Oef!!!! Nu moet morgen enkel nog een petscan worden genomen om er zeker van te zijn dat de longen van mijn mama écht helemaal ok zijn. Jullie begrijpen dus dat het slopende weken waren.... komen daarenboven de grondige verbouwingen aan ons huis die zeker nog tot november zullen duren (de hele achterbouw is afgebroken - nu staat er ondertussen terug een ruwbouw en ook de living wordt onder handen genomen. De hele vloer en haard zijn uitgebroken). Excuses genoeg dus om niet te bloggen, maar ... naaien heb ik wel gedaan... gelukkig maar, maar helemaal niet zoveel als op andere momenten. Volgende week vertrekken Elise, Elena en Ianka op kamp. Zij hebben nog een aantal shorts nodig. Daarvoor maakte ik alvast een Fubega (van CZM) voor Elise. Deze voor Elena en Ianka liggen geknipt. Die hoop ik morgen of zaterdag af te werken. Hier zie je alvast het exemplaar voor Elise (zonder model want dat is momenteel weer buiten zich aan het amuseren)

6 opmerkingen:

 1. Jeetje Sabine, wat een verschrikkelijke nare tijd heb je achter de rug..Hopelijk levert de scan morgen positieve resultaten op...

  Groetjes en sterkte,
  Bianca

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat heftig allemaal zeg! Niet heel vreemd dat van bloggen even geen spraken was. Hopelijk morgen ook een goede uitslag. Sterkte met alles en we zien vanzelf weer wat van je verschijnen. Mooie broekje trouwens.Gr

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nog gecondoleerd met het verlies van je oom. Gelukkig blijkt het (voorlopig) bij je moeder allemaal mee te vallen. Geniet volgende week van je 'vrije' week met maar 1 dochter in huis.

  Nienke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Vreselijk Sabine, eerst een overlijden ; waarvoor mijn diepgemeende deelneming , daarna die dreiging van TBC of kanker. Vreselijk stressy is dat allemaal.
  Dat je dan nog verder kan naaien ; bovenop de verbouwing-rompslomp , is een soort medaille waard.
  Wat een leuk patroon gebruikte je voor de shorts .
  Goed idee !Dankjewel !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een bericht zeg! Ik miste je blogberichten al.
  Allereerst gecondoleerd met het overlijden van.je.oom. Wat een spanning als de anderen dan ook getest moeten worden!
  Gelukkig dat het uiteindelijk meevalt bij je moeder. Nu maar even bijkomen van.alles!

  BeantwoordenVerwijderen