zondag 31 augustus 2014

pennenzakjes "shark"

Van timing gesproken... Morgen begint voor onze 4 dames het nieuwe schooljaar. Ze hadden niet echt nieuw materiaal nodig, of toch nog niet voor zover we weten. Maar... vorige week zondag zagen ze op "Nationale Geografic" de reportage van de reusachtige haai "Submarine" in Zuid-Afrika. Ze waren alle 4 écht onder de indruk van dit dier. Opeens kwam één van de 4 (ik kan niet meer exact zeggen wie het was) met het voorstel om haar een "knuffelhaai" te maken. Na even nagedacht te hebben, kwam ik plots op het idee dat ik één van voorbije weken op facebook een linkje had zien passeren om een pennenzak te maken in de vorm van een haai. Na heel wat uren opzoekwerk, vond ik uiteindelijk de gezochte link terug en mama mocht aan de slag... maar... ineens was er niet eentje geïnteresseerd in zo'n haaienpennenzak maar... waren er 4 geïnteresseerden..... Mama ging dus aan het werk. Eerst was het zoeken naar wat stofrestjes die in aanmerking kwamen en dan hadden we ritsen nodig. De eerste 2 pennenzakjes vlogen als het ware vanonder de machine. De 3de was al een heel stuk minder snel klaar... tja, de goesting gaat een beetje weg als je 4 keer hetzelfde moet maken.... en de laatste... wel die is ondertussen een half uurtje oud. Maar... mission accomplished. De dames zijn weer tevreden en kunnen met een nieuwe pennenzak het schooljaar tegemoet. En omdat er zoveel vraag komt naar het patroontje, vindt u hier de link waar ik het voorbeeld vandaan haalde. Veel succes ermee.

woensdag 13 augustus 2014

Topje Burda 6925 met geflockte "fallen angel" voor Kyana

Van een restje tricot (van het t-shirt dat ik gisteren blogde), maakte ik Kyana nog snel een topje zonder schouderbandjes naar het patroon Burda Young 6925. Toen we afgelopen zaterdag in Modecoupon liepen, zag ze dit patroon. Meteen was ze verkocht. En och ja, een topjespatroon komt altijd wel van pas, vooral ook omdat Elise ook gek is op jurkjes en topjes zonder schouderbandjes. Aangezien zwart maar zwart is en we de voorbije dagen behoorlijk wat geflockt hebben, vroeg Kyana om er een "fallen angel" op te flocken. Na heel wat gepruts met bitmaps en vectoren, kwamen we tot een zeer gedetailleerd figuurtje. Mijn hart stond even stil bij het snijden ervan, alweer met mijn ScanNCut van Brother, maar deze angst was onnodig. De machine heeft de fijnste lijntjes tot mooi in elk detail gesneden, met dit al resultaat. Kyana is er superblij mee.

dinsdag 12 augustus 2014

2 Young Burda t-shirts met BVB-logo's

Onze oudste dochter Kyana is al enige tijd fan van rockgroep "Black Veil Brides". Of ze echt van de muziek houdt, betwijfel ik. Volgens mij is ze vooral fan omdat een aantal kinderen uit haar vriendenkring fan zijn, maar soit.... het zal wel weer overwaaien (hoop ik). Onlangs vroeg ze me op "Large Merchandising" een t-shirt aan te kopen van deze groep. Aangezien de meeste T-shirts waren met prints van de groep zelf en ik niet wil dat ze rondloopt met zo'n mannen op haar buik, stelde ik voor om hun ster te digitaliseren en op een t-shirt te flocken. Gelukkig kon de jongedame zich daarin vinden en dus ging mama aan de slag. Op zich viel het heel goed mee om de ster te digitaliseren en vervolgens uit te snijden met de ScanNCut die ik enkele maanden geleden kreeg van mijn ventje voor mijn verjaardag. Eigenlijk ging het gigantisch snel. Het digitaliseren op zich nam slechts enkele minuten in beslag, vervolgens diende het bestandje ingelezen te worden in het programma "Canvas" van Brother, maar ook dat liep van een leien dakje en dan gingen we "proefsnijden" op een stuk papier. Dat liep als een trein, dus... dan maar een stuk flockfolie genomen en dochterlief was in de wolken. Gisteren vroeg ze dan of ik haar niet een ander t-shirt wilde maken met daarop het Batmanlogo van Black Veil Brides. Alles is beter dan T-shirts met foto's van die mannen op haar buik... dus mama ging weer aan de slag. In een mum van tijd was het logo een feit. Enfin, dochterlief heel blij en mama opgelucht dat ze T-shirts draagt waar mama wel kan mee leven.

dinsdag 5 augustus 2014

paardenrokje met bijpassend shirt

Reeds enige tijd geleden maakte ik 3 identieke rokjes in een prachtig paardenstofje: eentje voor Ianka, eentje voor Elena en eentje voor Elise. Zij zijn alle 3 stapelgek op paarden. Het prachtige stofje vroeg om een heel eenvoudig modelletje, dus, we kozen samen voor het A-lijnrokje uit het boek "Allemaal rokjes" van Madame Zsa Zsa. Het viel me al enkele weken op dat Elise haar rokje nog nooit droeg. Ok, de dames hebben méér dan een bomvolle kleerkast, maar een rokje met paarden dat ze liet hangen... nee, daar zat iets meer achter. Toen ik vroeg waarom ze het rokje nooit droeg, kwam er eerst weinig uit (Elise is niet echt een grote prater). Na enig aandringen, vertelde ze me dat ze niks had van bloesje of shirt dat bij dat rokje paste. Na enig denkwerk wat ze exact wou (ik wil een 12-jarige qua kledij niet al té veel meer opleggen. Ik laat hen zoveel mogelijk een vrije keuze voor zover het draagbaar blijft), kwam ze tot het besluit: een witte t-shirt met een paard erop. Nu ja, waar haal je die vandaan? Je vindt heel veel T-shirts met paarden, maar die staan er dan vaak heel erg groot op, wat dan weer niet bij het drukke stofje van het rokje paste. En... ineens zag mama het voor zich... voor haar verjaardag had ze van papa een ScanNCut van Brother gekregen. Een machine waar ik heel blij mee was om ze te ontvangen, maar waarmee ik nog niet zoveel had gedaan door de drukte van de voorbije maanden. We gingen dus op zoek naar een mooi paardensilhouet en wat een geluk hadden we... het ideale paard voor Elise stond onmiddellijk beschikbaar. Ik diende enkel het bestand te kopiëren op een stick, een kleurtje flockfolie te kiezen en te snijden met bovenstaande foto als eindresultaat. Gevolg: de jongedame gaat morgen haar "nieuwe setje" aantrekken. Oef!

maandag 4 augustus 2014

kort snorrenbloesje

Elise was al een tijdje gek op snorrenstofjes. Onlangs vonden we dit lichtblauwe stofje in Modecoupon wat onmiddellijk haar aandacht trok. Toen we de rol namen, bleek echter dat er nog maar heel weinig stof op zat... nog amper 90 cm... en dat voor een knoopbloesje voor een meid van 12... het zou spannend worden. Mits wat gepuzzel en elk deel apart uit te knippen, kwamen we net toe met ons couponnetje. Het nadeel is nu wel dat de snorretjes niet doorlopen op de naden, maar dat nam de juffrouw er graag bij. En ja, ik erger me eraan dat tekeningen niet doorlopen aan stiksels en dat de snorren op de kraag ondersteboven staan, maar langs de andere kant, is het wel een bloesje dat onberispelijk is afgewerkt en waar ik dan wel heel trots op ben... Het was ook de eerste keer dat ik mijn kamsnapstang gebruikte, die ik al enkele maanden geleden kocht bij Lilian van Kleurenmix en ik moet toegeven, wat een gemak! Ik had nooit verwacht dat die kamsnaps er zo makkelijk zouden ingaan. Oh ja, misschien nog leuk te vermelden: het patroon van het bloesje is er eentje uit een oude Bizzkids. Het gaat om bloesje 3237 zonder de oorspronkelijke borstzakjes en lummeltjes, maar deze waren gewoon op geen enkele manier meer uit de stof te krijgen.