zondag 30 maart 2014

zomerspul: rokje, shortje en t-shirt

Aangezien, ondanks de goede voornemens, het toch niet altijd lukt om mijn blog te update, post ik hier onmiddellijk maar 3 kledingstukken ineens... Ten eerste is er het shirtje voor Ianka, afkomstig van een patroon van Mies en Moos, vervolgens een cirkelrokje voor Elena. Ik had het stofje initieel gekocht om een Amy-Lynn te maken, maar uiteindelijk wou Elena een eenvoudig cirkelrokje, alleen... voor een cirkelrokje voor een 10-jarige heb je behoorlijk wat meer stof nodig. Mits wat knip- en plakwerk zijn we er toch gekomen. Ik maakte een aantal deelnaden en aangezien het een niet-rekbaar katoentje was, kon ik de stof ook 90% draaien. Kortom: het is gelukt, alleen... ik had geen zoomwaarde meer, vandaar de afwerking met biais. En tenslotte is er het shortje, de Fubega van CZM. Deze maakte ik vorige zomer ook al een aantal keren. Het blijft een leuk modelletje, ook al zit er behoorlijk meer werk in dan een traditioneel shortje, maar... ik blijf het een leuk modelletje vinden.

zondag 16 maart 2014

jurkje Young Image en shirtje voor Ianka

Sinds ik het stofje op de webshop van Els Rits zag, was ik er onmiddellijk verliefd op, maar... een projectje kon ik er niet onmiddellijk voor bedenken... Uiteindelijk heb ik gewoon het stofje besteld en samen met Els gekeken naar een modelletje voor ervoor, maar... toen Els me het patronenboekje, samen met de stof opstuurde, bleek het patroon er eentje te zijn voor een tricot jurkje. In plaats van de nodige aanpassingen uit te voeren teneinde het jurkje ook draagbaar te maken voor een fijn ribstofje, koos ik er toch voor een ander patroontje te kiezen. De keuze viel uiteindelijk al snel op Y1215 uit de Young Image van zomer 2012. Dit modelletje maakte ik al eerder en vond ik altijd al mooi staan. Het toeval wilde dat ik nog blauwe tricot liggen had die er perfect onder ging. Vandaar maar een eenvoudig shirtje gemaakt voor eronder, naar een modelletje uit één van mijn eerste Bizzkids patronenboekjes. En de juffrouw is alweer blij met haar nieuwe setje.

zondag 9 maart 2014

paardenrokje à la Mme Zsazsa

Het is hier al een paar keer aan bod gekomen hoe gek onze 3 jongste dochters zijn op paarden. Bij elk bezoek aan één of andere stoffenwinkel of beurs, kwam er steeds de vraag naar stof voor "paardenrokjes", maar... tot enkele weken terug had ik nog nergens een stofje gevonden dat ik écht mooi vond tot... ik op facebook een berichtje van Marijke Willaert zag (Ella & Basiel). Zij had een rokje gemaakt in een prachtig stofje. Toen ik de foto's liet zijn aan de dochters, waren ze onmiddellijk razend enthousiast. Diezelfde avond stuurde ik nog mijn bestelling door en amper 2 dagen later kreeg ik al bericht dat ik mijn stofje kon gaan oppikken in Sint-Niklaas. Eens thuisgekomen was er geen houden meer aan: mama moest en zou direct aan 3 dezelfde rokjes beginnen... het was zelfs discussie wiens rokje ik eerst zou maken, maar uiteindelijk hebben we beslist dat niemand haar rokje mocht dragen vooraleer ze alle 3 klaar waren. Ondertussen liggen de 3 rokjes al in de wasmand... tegen de zin in van de dochters die liever de rokjes weken aan één stuk door zouden dragen...

zaterdag 1 maart 2014

Burda 9573 - bloesje voor Elise in microfur

Onder "SALE" van de website Dekkers Modestoffen, vond Elise dit stofje. Aangezien ze het zo mooi vond en het slechts 5€/m kostte, nam ik het maar snel mee op in mijn bestelling, ervan uitgaande dat dik een katoentje was (weer iets te vlug geweest). Bij aankomst van mijn bestelling, amper 2 dagen nadien, zag ik dat het geen katoentje was, maar wel een microfur-stofje... dus, ik moest snel een ander projectje verzinnen voor dit stofje. Aangezien het een vrij drukke print is, vond ik dat een eenvoudig patroontje het best was. Uiteindelijk kozen we samen voor het Burdapatroon 9573, waar ik niet enkel elastiek in een tunnel in de hals en mouwen stak, maar ook onderaan het bloesje. En ja hoor, het werd volledig goedgekeurd door de jongedame en eigenlijk vind ik het zelf ook wel heel geslaagd. Alweer een gelukkige dochter en mama ;-)