zondag 18 november 2012

double face fleece voor Kyana en borduurwerk

Kyana is de voorbije maanden weer gigantisch opgeschoten met als gevolg dat ze quasi geen enkele trui meer heeft waarvan de mouwen lang genoeg zijn of waarmee ze niet met haar buik bloot loopt. Op het stoffenspektakel in Mechelen vroeg ze me of ze alleen mocht rondlopen en me opbellen wanneer ze een leuk stofje had gevonden. Amper enkele minuutjes later ging mijn telefoon. Onze jongedame stond aan een kraam met enkel fleece, vlak aan de ingang... of ik niet even wilde komen want ze had een stofje naar haar zin gevonden. Ik ben er onmiddellijk heen gegaan en ze kwam met deze bruine double fleece naar me toe. Ze vond het een heel mooie stof die "goed bij haar pastte" en of ik daar niet een trui kon van maken, zoals het patroon dat ik thuis liggen had "burda young 7916". Nu ja, waarom niet en zo gezegd, zo gedaan, maar... 't was iets makkelijker gezegd dan gedaan want double face fleece is écht wel heel dik om verschillende lagen over elkaar heen te stikken, maar uiteindelijk is het gelukt ('t is ook een eenvoudig patroon...), met dit als eindresultaat. Kyana is er héél gelukkig mee. Ze is er zelfs zo blij mee dat ik haar al een tweede heb gemaakt, maar net iets anders en met een borduurtje erop, maar daarvan heb ik nog geen foto. Hier alvast de foto van de eerste versie:
Verder heb ik ook nog wat geborduurd: voor Hanna, een klasvriendin van Kyana, maakte ik onderstaande slab en badcape. Hanna's mama moest bevallen en aangezien Hanna meter zou zijn van haar kleine broertje of zusje, wilde ze al een geschenkje dat ze meteen kon afgeven bij de geboorte. Ze heeft heel nauwkeurig opgegeven wat ze wilde: een blauwe slab en badcape met erop "THE BEST" en een kroontje, maar... een kroontje vinden zonder het geslacht van de baby te weten is niet eenvoudig. Prinsessenkroontjes genoeg te vinden, maar wat als het een jongetje zou worden? Na lang zoeken, vond ik dan toch een borduurtje dat voldeed:
Ondertussen is Hanna's zusje geboren en borduurde ik een gelijkaardige slab, maar nu met haar naam "Maxima". En tot slot, nog een handdoek die ik borduurde voor de verjaardag van een vriendinnetje van Elise:

zondag 4 november 2012

Modkid - Kyoko tweens'

Voor Elise maakte ik enige tijd geleden dit bloesje:
Zelf kende ik het patroon niet, maar zal het bij Collie-Collie toen ze het bloesje had gemaakt voor haar dochter naar aanleiding van het uitbrengen van haar patroon "Katinka". Ik vond het bloesje toen zo leuk, dat ik meteen ook het patroon bestelde. Samen met Elise ging ik naar Modecoupon in Sint-Niklaas waar ze dit stofje koos. Om het geheel wat af te werken, koos ik voor een wit satijnen biesje. Het is een beetje een "alternatiever" patroon, maar ik vind het Elise heel leuk staan. Ook dit is alweer een creatie van een aantal weken geleden. Ik blijf maar achterop hinken, maar... kom gestaag dichter....