zondag 22 juli 2012

Hannah Montanabloesje voor Elise (Simplicity 3589)

Deze week maakte ik een bloesje voor Elise, gebaseerd op het patroon van "Hannah Montana" van Simplicity 3589. Het bloesje op het patroon is met lange mouwen met een boord aan, maar dat vonden we niet zo mooi, vandaar dat we kozen voor een versie met een kort mouwtje en we zijn er beiden heel tevreden over. Het is een mooi modelletje wat ook mooi valt. Zo volgen er gegarandeerd nog wel, maar wanneer is de grote vraag.... Ondertussen zijn Elise en Kyana vertrokken op kamp, voor 11 dagen met het Jeugd Rode Kruis. Het zullen dus weer lange dagen worden.... Iedereen zegt me steeds: "dat zal wel makkelijk zijn, zo 2 kinderen minder in huis", maar... niets is minder waar. Ik vind gewoon mijn "draai" niet als mijn gezin niet compleet is. Wat zal ik blij zijn als de dametjes weer terug thuis zijn. Elena en Ianka vertrekken dan morgen voor 3 dagen op ponykamp.... gelukkig komen zij 's avonds wel naar huis. Voor hen maakte ik afgelopen week elk een t-shirt met een paard op geborduurd, maar zoals tegenwoordig meer en meer het geval is, zijn daar weer nog geen foto's van genomen. Ik hoop dat ik er morgen, als ze ze aanhebben aan denk om wat foto's te nemen om die dan met jullie te delen.

zondag 8 juli 2012

zonnig setje voor Elena

Aan dit setje begon ik enige tijd geleden, met volgende idee: "als de zon niet hierheen komt, brengen we ze zelf maar hierheen". Elena koos beide stofjes vorig jaar al, maar toen was het er van gekomen om ze te verwerken. Gelukkig is ze niet al té veel gegroeid in die periode en koop ik toch altijd wat cm meer stof. Het rokje is ondertussen het vertrouwde modelletje "Amy-Lynn". Aangezien het stofje vrij dus is (iets té dun om er een modelletje van te maken met rits of knopen), kozen we terug voor het leuke patroon van Collie-Collie. Erop een bloesje naar het patroon "Abacadabra 47". Dit patroontje maakte ik vorig jaar al eens voor Ianka.
En verder was ik ook weer aan het borduren. Hier een voorbeeldje van een groene slab met in het grijs op geborduurd. Ik probeerde nog nooit deze combinatie uit, maar de oma van Flynn vroeg me om een groene slab met grijs te borduren en ik moet zeggen, ik vind het eindresultaat wel heel mooi op deze manier.