woensdag 27 juli 2011

openrug bloesje en shortrokje - misschien lokken we de zon op deze manier...








Het weer kan toch niet zo kil blijven? Wij geven in elk geval niet op.... Aangezien we pas vanaf 8 augustus verlof hebben (en we op goed weer hopen), hebben we nog maar een vakantiesetje voor Elena gemaakt, bestaande uit een open rug bloesje en een shortrokje. Beide patronen gebruikte ik al eerder, maar in andere combinaties. Het bloesje is naar een patroon van Abacadabra (52) en het shortrokje is ook van Abacadabra, maar patroon 47.
Ondanks het kille weer, is Elena toch reuzeblij met haar setje en draagt ze nu boven haar bloesje een kort vestje.

vrijdag 22 juli 2011

En we blijven hopen op een beetje zon....






Dit jurkje maakte ik al eens eerder voor Kyana, maar dan in het zwart en aangezien ik het niet op tijd kan wassen en strijken (het is dus écht een lievelingsjurk geworden) maakte ik er nog maar eentje, maar nu in het paars.... Het patroon is dus terug van Mc Call's, M5574.

zaterdag 16 juli 2011

Setje voor Elise weer compleet







Een tijdje geleden maakte ik deze set voor Elise, maar... het rokje was gemaakt uit een "raar" geweven stof... je zag de draden zo naast elkaar lopen.... maar, het zag er mooi uit. Wat ik echter vreesde werd werkelijkheid: na 2 keer wassen lag de stof helemaal uit elkaar... Daarom ben ik onlangs naar Modecoupon gereden in Sint-Niklaas en daar kocht ik een zware beige katoenen stof, waarvan ik haar dit nieuwe rokje maakte. Eerst vreesde ik dat de stof net iets té zwaar zou zijn, maar, nu hij gemaakt is, valt hij heel erg mooi! Elise is blij dat ze eindelijk haar setje, wat eigenlijk haar favorietje is, weer kan dragen.

zaterdag 9 juli 2011

ABC47 setje: bloesje en shortrokje








Aangezien de zon zich nu toch meer en meer van haar schoonste kant laat zien, maakt ik voor Ianka maar dit zomerse setje. Als patroon kozen we ABC 47: een bloesje met kap en een shortrokje. Ianka had op het stoffenspektakel in Antwerpen de hartjesstof al gekozen bij de mensen van De Stoffenkoning en ik had er de effen poplin bijgekozen voor de shortrok, met dit als eindresultaat. Ianka is er weer superblij mee, maar dat zal je wel kunnen zien op haar snoetje :-)

woensdag 6 juli 2011

Weer wat op gang komen...

Door te veranderen van werk, de vele borduuropdrachten, het begin van de grote vakantie, het wegvallen van onze poetsvrouw, ... is het naaien zo'n beetje achterop geraakt, maar... ik ben erin geslaagd om voor mijn ex-collega's dochtertje toch nog 2 stuks te maken: een pyjama en een vestje naar analogie van de vestjes die ik maakte voor onze eigen dochters voor de communie van Elena. Het zijn geen hoogstaande stukken, maar ik vind het wel leuke eindresultaten.





de sluiting van het vestje, naar een patroon ABC, fabriceerde ik met een koordje en wat pareltjes.